Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li bilo opravdano?

Od policije dobio batine, a samo je htio stići na posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nerazumijevanje i nervoza s jedne i druge strane i prepirka s policijom završila je lomovima kostiju.

Na dan derbija u Splitu, jedan je poslovođa škvera dobio batine, a kaže samo je htio stići na posao. Sve je uzrokovala blokada prometnice te su nerazumijevanje i nervoza s jedne i druge strane završili s lomovima kostiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOBRA VIJEST IZ SPLITSKE BOLNICE Sestra mladića pretučenog u Vitezu potvrdila da se probudio iz kome: "Previše ljudi za Vicu moli i čudo se moralo dogoditi" Slika nije dostupna Strava u Makarskoj Opljačkali ga i prebili nasmrt: Policija uhitila troje ljudi, jedan napadač pokušao pobjeći iz zemlje

Četrdesetšestogodišnji Goran Delić dobio je napuknuće dviju kostiju lijeve ruke, i udarce u prsište, sve to u okršaju s policijom na dan derbija. Kaže samo je htio doći do posla. No put do Brodosplita bio je blokiran zbog utakmice, pa je bila i velika prometna gužva, a on s autom nije mogao ni naprijed ni nazad. 'Na nogostupu se počelo stvarati mjesto za parking. Ja sam se između dva stupića popeo na nogostup', ispričao je Delić. Vidio je da na taj način može i dalje do ograde pa je naumio bliže se parkirati, no policajac ga je presreo i među njima je počela prepirka.

'On je meni rekao: pretres, ruke gori preko auta, okreni leđa. Ja kažem: neću, ima svijeta. Za tri minute iz škvera izlazi svijet znate, nezgodno je', kaže Delić. No policajac je zvao pojačanje. 'U jednom trenutku vidim kako palica u zraku ide prema meni. Digao sam ruke, kako bi zaštitio glavu i počelo je lupanje. Bacili su me na pod, prebacili. Glava mi je bila na podu. Bacili su mi ruke na leđa, stavili lisičine i odveli me u stanicu', kaže Delić.

Policija tvrdi da je bio pijan i da je bježao iz auta

No policijska priča izgleda drugačije. 'Pod utjecajem alkohola upravljao je osobnim vozilom i došao do blokadnog punkta. Odbio se zaustaviti na znak policijskih službenika, nakon toga je pobjegao iz vozila i bježao je policijskim službenicima koji su ga uhvatili. U trenutku kada su ga uhvatili počeo je vrijeđati i odgurivati policijske službenike, a oni su ga uporabom sredstava prisile uhitili', rekla je Marina Kraljević Gudelj, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Goran kaže da ga najviše boli što je policija rekla da je bio pijan iako je alkotest pokazao tek 0,17 promila u krvi, od njegove bevande iza ručka. U policiji tvrde da će policijski službenici za zakonitost postupanja provesti istragu i utvrditi opravdanost uporabe sile.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene