Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispod svih očekivanja

Na prosvjedu na Trgu bana Jelačića tek 200 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjed seljaka, umirovljenika i mladih počeo je u podne na Trgu bana Jelačića, no okupilo se tek 200-tinjak ljudi.

Iako je najavljen veliki prosvjed pod vodstvom Sindikata hrvatskih seljaka, odaziv na isti ispod je svih očekivanja. Prosvjednici koji su se okupili, prosvjeduju u miru i nema zabilježenih izgreda.

Pročitajte i ovo Nina Skočak Skuplja potpise za kandidaturu Poznata tiktokerica želi u Europski parlament: "Na mojoj listi svi su mlađi od 30 godina" Sandra Benčić Najavili rast Možemo! predstavio program za umirovljenike: "Sve jednokratne mjere su prevara, mirovina nije milostinja"

Podsjetimo, Tomislav Pokrovac, predsjednik SHS-a, jučer je optužio Vladu za 'maćehinski odnos' prema seljaku i selu rekavši kako SHS neće dopustiti da 'itko više obmanjuje seljake pričama kako se u Hrvatskoj relaksirajuće živi' dok su istodobno, kako je ustvrdio, brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva suočena s propasti.

'SHS neće podržati ulazak Hrvatske u EU', kazao je Pokrovac ocjenivši kako seljacima u Hrvatskoj 'ne trebaju potpore već strategija poljoprivredne proizvodnje i liberalno tržište'. Vladu je također optužio da kroz Odluku o posebnim mjerama pomoći poljoprivrednim proizvođačima u uvjetima financijske krize što je, prema njegovim riječima, samo drugačiji izraz za pljačku seljaka u stvari želi 'namaknuti novac HDZ-u za predizbornu kampanju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene