Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve ostalo na internetu

Prosvjedi podbacili: Manje ljudi od očekivanog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Loše vrijeme i orkansko jugo koje je puhalo u Dalmaciji mnoge su, izgleda, natjerali da ostanu kod kuće za vrijeme jučerašnjih prosvjeda koji nisu ispunili očekivanja.

Od 60.000 najavljivanih, diljem Hrvatske odazvalo se deset puta manje građana. No, organizatori su ipak zadovoljni. Tvrde, kako je mnogima bilo lakše kliknuti mišem i prosvjedovati u domovima, nego izaći na ulice. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na granici Slovenije i Hrvatske pet prijelaza manje za teretni promet Slika nije dostupna Ogulin: Akcija 'Manje oružja - manje tragedija'

>> 'Sve je krenulo iz inata, jedva spajamo kraj s krajem'

>> 'Danas Ivo, sutra Zoran, prekosutra netko drugi'

>> Prosvjedi i u drugim gradovima

Gradovi nisu ispunili očekivanja, a organizatori tvrde kako je problem u mentalnom sklopu ljudi. Slično tvrde i psiholozi. Koliko god se protivili krađi Božića, malim plaćama i nepravdi u zraku, Hrvati su, čini se, sposobni prosvjedovati samo iz fotelje.

'Jedno je klik miša u toplom, sigurnom domu iza monitora, a drugo je ljude potaknuti na jedan javni prosvjed gdje bi oni transparentno morali participirati u nečemu što je javno', rekao je psiholog Boris Blažinić.

Nakon što je vijest o planiranju prosvjeda na Facebooku obišla sve svjetske medije koji su sa zanimanjem pratili cijeli slučaj, sve se pretvorilo u fijasko. Organizatori su možda uspjeli spriječili sve pokušaje opstruiranja prosvjeda, širenje dezinformacija, hakiranje, no pripadnici internet revolucije na kraju su stavili točku na i te se sami minirali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene