Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi u dvije godine

Na prijevremenim izborima za Općinsko vijeće u Čemincu najviše glasova dobila lista HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na nedjeljnim prijevremenim izborima za Vijeće baranjske općine Čeminac, prema privremenim neslužbenim rezultatima, najviše glasova, 67,26 posto, dobila je lista Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), izvijestilo je općinsko Izborno povjerenstvo.

Lista Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) dobila je 25,94 posto glasova, a lista Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) 6,81 posto glasova. Na prijevremene izbore za Općinsko vijeće izašlo je 58.01 posto, od 2.572 registrirana birača.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

Vlada je na sjednici 6. srpnja raspustila to Općinsko vijeće temeljem odredbi Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, nakon što se nije sastalo više od tri mjeseca, te imenovala Krunoslava Perišina povjerenikom za obavljanje poslova Općinskog vijeća.

Do krize rada Općinskog vijeća došlo je nakon što je sedam vijećnika HDZ-a podnijelo ostavke na svoje dužnosti, zbog čega je vijeće izgubilo kvorum, a u lokalnom HDSSB-u kao inicijatora krize prozvali su općinskog načelnika Zlatka Pinjuha (HDZ).

To su bili drugi prijevremeni izbori u ovoj općini u dvije godine, nakon prijevremenih izbora za općinskog načelnika, u listopadu 2014. godine, održanih nakon smrti dugogodišnjeg načelnika Damira Rešetara, kada je za načelnika izabran Zlatkko Pinjuh (HDZ). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene