Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik broj gostiju

Na pragu studenog Dubrovnik pun turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji listopadski vikend u Dubrovniku provodi oko tri tisuće gostiju, od kojih najviše iz Britanije, Turske te domaćih gostiju, priopćeno je iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Također danas i sutra Dubrovnik će posjetiti ukupno 15.000 posjetitelja s brodova na kružnim putovanjima. U Dubrovnik su danas pristali brodovi MSC Musica, Costa Serena i Orient Queen s oko 7.700 putnika, a sutra se očekuju brodovi Costa Fortuna, Grand Celebration, Splendour of the Seas i Athena s više od 7.400 putnika.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Turistička zajednica Dubrovnika u suradnji s Gradom Dubrovnikom danas i sutra organizirala je Dan umjetnika, na kojemu sudjeluju dubrovački umjetnici i obrtnici, koji će u Ulici sv. Dominika ispred Kneževa dvora prezentirati svoje umjetnine.

Turisti oduševljeni

Stradunom su se mogla čuti dva jezika, talijanski i španjolski. Gosti iz tih zemalja okupirali su Dubrovnik i tvrde, oduševljeni smo. 'Lijepo je kao u Veneciji. Ali, Venecija je lijepa za sebe, a Dubrovnik za sebe', smatra Suzanna iz Španjolske. 'Dubrovnik je manji od Venecije, ali podjednako lijep', dodala je Federica iz Italije.

Dok se dubrovački umjetnici natječu tko će pjesmom ili slikama impresionirati goste s brodova, oni se trude pronaći što originalniji suvenir. Stručnjaci tvrde kako je Dubrovnik jedna od najboljih kruzing luka na Mediteranu. 'Lani ih je bilo negdje oko 800 tisuća sa brodovima, ove godine oko milijun. Samo malo bolje preslagivanje i mi možemo primiti ne samo taj milijun nego i milijun i pol bez problema', uvjeren je turistički stručnjak Neven Jerković.

Pune gradske ulice razveselile su i ugostitelje 'Tamo gdje je gužva dolaze, na neki način, svi. Gužva je dosta bitna za promociju grada', smatra ugostitelj Maro Hajdarhodžić.
A gužve se nastavljaju i u studenome. Očekuje se dolazak od gotovo 80 tisuća gostiju.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene