Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budite na oprezu!

Na području PU primorsko-goranske velik porast krađa i provala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U PU primorsko-goranskoj, danas je održana konferencija za novinare na kojoj su iznijeti podaci o znatnom porastu kažnjivih djela provala i krađa tijekom turističke sezone te su izložene mogućnosti prevencije takvih djela.

Voditelj Službe općega kriminaliteta Robert Tomac naveo je da su tijekom lipnja i srpnja na području Primorsko-goranske županije prijavljene 72 teške krađe provaljivanjem u stambene objekte, a to je za 64 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Provale se najčešće događaju tijekom dana, kad u stambenim objektima nema nikoga, a najčešće se krade zlatnina i nakit, naveo je Tomac.

I provala u automobile je ove sezone više nego lani jer je u ova dva mjeseca prijavljeno 26 provala, a prošle godine u lipnju i srpnju 16, kazao je voditelj.

Iz automobila se uglavnom odnose mobiteli, torbice i prijenosna računala ostavljena na vidljivom mjestu. Najčešća meta provalnika su automobili parkirani na javnim mjestima i uz plaže.

Pročitajte i ovo Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja Ilustracija u vlastitom domu Ukrao supruzi 13 tisuća eura pa prijavio da su opljačkani: Sin ga razotkrio - "Žao mi je zbog svega"

>> Sve češće provale na Kvarneru: Štete najmanje 200.000 kuna!

U proteklom dvomjesečnom razdoblju na plažama u županiji se dogodila 41 prijavljena krađa, što je za deset više nego 2012. godine u istom razdoblju.

Policijska službenica Odjela prevencije Ingrid Mavić je istaknula važnost zaključavanja vrata stanova i osiguravanje drugih otvora na stambenom objektu. Korisno je organizirati pražnjenje poštanskog sandučića te kontrole doma u vrijeme odsustva i putovanja, kazala je Mavić.

Na vozilima je bitno dobro zatvoriti vrata i prozore te ne ostavljati vidljivo u unutrašnjosti ništa što bi moglo privući pažnju provalnika.

Kako bi se otežala krađa na javnim manifestacijama, kakvih je mnogo tijekom ljeta, dobro je držati torbice ispred sebe s poklopcem ili otvorom prema sebi i pripaziti prilikom naguravanja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene