Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakinuti putnici

ZAGREB U ZRAČNOJ BLOKADI: Otkazani svi komercijalni letovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava Zračne luke je objavila kako jednodnevni štrajk za Pleso znači gubitak između 800 i 900 tisuća kuna.

Zbog štrajka na Plesu u četvrtak i petak letovi će biti otkazani ili preusmjereni, i to ne samo onih koji polaze iz Zagreba, već i onih koji dolaze u Zagreb. Umjesto iz Zagreba neki će letovi kao polaznu destinaciju imati u Splitu, a isto vrijedi i za neke letove koji bi trebali sletjeti u Zagreb.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nezadovoljni uvjetima rada Zbog štrajka pilota Eurowings otkazao 300 letova: Ne zna se kada će se vratiti za pregovarački stol, oko jednog pitanja ne mogu postići dogovor Slika nije dostupna Ministar u čudu Hajdaš Dončić: Štrajkaju, a imaju jedan od najboljih kolektivnih ugovora

>> ŠTRAJK NA PLESU U četvrtak cjelodnevni štrajk zaposlenih

Iz Uprave Zračne luke su izvjestili kako iz Zagreba za vrijeme štrajka neće biti nijednog komercijalnog leta, a radi se o 60 letova. Avioni u dolasku i polasku tako će kao odredišta i polazišta imati u Splitu, Ljubljani i Budimpešti. Iz Croatia Airlinesa su najavili da će trećinu planiranih letova obaviti kako je i planirano.

Croatia Airlines će putnicima omogućiti prijevoz autobusima do Splita od kud će moći nastaviti putovanje zrakoplovom, a onima koji budu prisiljeni sletjeti u Split također će biti rezerviran prijevoz autobusom do Zagreba.

Sindikati Zračne luke Zagreb izjavili su kako je štrajk organiziran iz više razloga, a naročito su se osvrnuli na koncesionara i privatizaciju zračne luke. Navode kako ih privatizacija koja se provodi kroz šest poduzeća podsjeća na stvari koje su se događale devedestih.

Također tvrde kako se ugovori provode nezakonito, te su optužili koncesionara da već sada Zračnoj luci Pleso duguje dva milijuna eura, jer godinu dana koriste njihove urede čiji najam i režije do danas nisu platili.

Predsjednik Uprave Miroslav Drljača štrajk smatra nezakonitim i najavio je kako će u ovom slučaju biti i nekih tužbi. Istaknuo je kako jednodnevni štrajk za Pleso znači gubitak između 800 i 900 tisuća kuna.

Za gospodarstvo, rekao je Drljača, gubici su daleko veći i iznose između šest i osam milijuna kuna. Rekao je i da su neki avio prijevoznici najavili da će tražiti odštetu zbog svojih gubitaka.

Svi putnici, koji su kartu kupili do srijede, moći će je besplatno zamijeniti za neki drugi let Croatia Airlinesa na istoj liniji i to u razdoblju od šest mjeseci od datuma polaska na originalnoj karti.

Putnicima koji odustanu od putovanja bit će vraćen novac, a detaljne informacije o svim otkazanim letovima u četvrtak i petak i letovima koji su preusmjereni u Split mogu se naći na stranicama Croatia Airlinesa.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene