Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na parkiralištu pronašla pola milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je danas da je na parkiralištu trgovačkog centra u Solinu 39-godišnja supruga splitsko-dalmatinskog župana Tonina Sanader u utorak pronašla 68 tisuća eura koje je predala policiji.

Policija provodi mjere i radnje kako bi utvrdila okolnosti događaja i porijeklo novca.

Pročitajte i ovo Damir Dekanić Uskok: Vozio pijan pa zataškavao Župan Dekanić oglasio se nakon što je protiv njega podignuta optužnica: "Očekivao sam ovakav razvoj događanja" Naknade lokalnim dužnosnicima - 3 Tko ih koristi, a tko ne? Od službenog automobila do besplatnog toplog obroka: Pogledajte kakve sve pogodnosti imaju gradonačelnici, župani i načelnici

Neslužbenu informaciju da je novac pronašla supruga
splitsko-dalmatinskog župana Tonina Sanader potvrdila je ona sama priopćenjem koje je poslala medijima. 

U njemu ona demantira glasine da je "novac željela zadržati za sebe, budući da ga je nakon pronalaska stavila u automobil i, navodno, s kćeri otišla na kavu u trgovački centar, a o tome je policiju obavijestila druga žena koja je sve to promatrala iz prikrajka".

Tonina Sanader u priopćenju navodi da je "u prvi trenutak bila u nedoumici radi li se o skrivenoj kameri i lažnom novcu. Prije nego što sam se snašla tu je već bila policija.

- Nisam imala nečasne namjere jer mi ni na kraju pameti nije bilo sjesti u auto i otići, stoji u priopćenju. 

Dodala je kako je "njezina nesreća što se našla na krivom mjestu u krivo vrijeme" te kako se iskreno nada da će
snimke nadzorne kamere svjedočiti o događajima, koji su prethodili njezinom dolasku na parkiralište".

Također neslužbeno, doznaje se da je riječ o 68 tisuća eura te da policiji nije prijavljen gubitak novca ili krađa, niti je u banci u prodajnom centru tog dana podignuta tolika količina novca.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj ističe kako osoba po zakonu nije dužna prijaviti pronađene stvari ili novac, već je to moralna dužnost svakog građanina. 

- Međutim, ako se javi osoba koja je izgubila određenu imovinu ili ima informaciju o tome tko ju je pronašao, tada ju je onaj, tko je pronašao, dužan vratiti onomu kome pripada, dodala je.

Policiji za sada još nitko nije prijavio nestanak novca, rekla je
Kraljević Gudelj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene