Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u Šibeniku

Na obavijesnom razgovoru vijećnici nezavisne liste Stipe Petrine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaški napad u Šibeniku i dalje nije riješen, no policija se orijentirala na političke dužnosnike. Već dva vijećnika s nezavisne liste Stipe Petrine pozvana su na obavijesne razgovore, a pala je i prva racija.

Mate Gaćina se nemalo iznenadio kada mu je policija pokucala na vrata te izvršila raciju njegove kuće. 'Bilo ih je tri dok su pretresali kuću, dvoje je bilo sa mnom obavljalo obavijesni razgovor i vodilo me u Split na poligrafsko vještačenje', rekao je Mate Gaćina, vijećnik Nezavisne liste Stipe Gaćine. 'Obavili smo preko 200 obavijesnih razgovora sa osoba koje bi nam mogle dati korisne informacije, zatim obavili smo i više poligrafskih testiranja, također smo obavili i nekoliko pretraga stanova, vozila', rekao je Ivica Kostanić, načelnik PU Šibensko - kninske.

Pročitajte i ovo Ruski napadi na Ukrajinu rat u Europi VIDEO Snažna eksplozija odjeknula Sankt-Peterburgom, dvoje mrtvih u napadu dronom na Odesu: "Rusija se nastavlja boriti protiv civila" Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu

>> Policija provjerava alibi velikog broja osoba

Zbog privođenja svojih vijećnika, Petrina sumnja u neovsinost istrage. 'Ako je upletena politika onda sumnjam u dobar rad policije', kaže Petrina. Gaćina ni sam ne zna što su tražili, a kaže kako ništa nisu pronašli. Raspitivali su se je li mu tko prijetio. Poligraf je prošao, pa je nakon čitavog dana s policijom pušten kući.

>> Eksplodirala naprava podmetnuta pod auto

'Tek kad je sve to prošlo onda sam se osjeća jako loše', rekao je Gaćina. 'Ako je samo to za vijećnika Matu Gaćinu onda je to diskriminirajući rad policije i to energično osuđujem', kaže Petrina. Uz Gaćinu, Policija je na razgovor privela još jednog vijećnika s nezavisne liste Stipe Petrine. 'Možda neka moja saznanja u našem razgovoru njima pomognu da otkriju tog počinitelja', rekao je Vinko Bolanča, predsjednik OV Primošten.

Policija ne želi o detaljima istrage

Policija ne želi spekulirati niti govoriti o detaljima istrage. 'Da li su to osobni, profesionalni ili bilo koji drugi razlozi ili su možda motivi i mimo osobe osumnjičenika, mi sve to i dalje provjeravamo, ispitujemo i nastojimo taj posao čim prije završiti', rekao je Ivica Kostanić, načelnik PU Šibensko-kninske. Čini se da je istraga suludog bombaškog napada u centru Šibenika opet zagazila u političku baruštinu.

Mislite li da ova istraga ima političku pozadinu?

  • Da
  • Ne
  • Nije me briga

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene