Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog štrajka

Na Macelju i Bregani gužve u teretnom prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na graničnim prijelazima Bregani i Macelju velike su gužve zbog štrajka slovenskih carinika i policajaca, pa na izlazu iz Hrvatske teretna vozila čekaju i do tri, a osobni automobili na Macelju oko pola sata, doznaje se u MUP-u.

Najveća gužva je na graničnom prijelazu Bregani, gdje je kolona teretnih vozila duga oko pet kilometra pa se na prijelaz granice čeka oko tri sata. U prometu osobnih automobila nema zastoja i čekanja i na Bregani je kolona osobnih automobila dugačka oko 300 metara. Na Macelju je kolona teretnih vozila dugačka oko četiri kilometra i čeka se dva do tri sata, a vozači osobnih automobila oko pola sata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke"

>> Počeo štrajk: Na slovenskoj granici i do osam sati čekanja

Na istarskim prijelazima Pasjaku, Rupi, Plovaniji i Kaštelu nema većih gužva i čekanja. U MUP-u očekuju da će promet na graničnim prijelazima biti 'vrlo otežan' sve dok slovenski carinici i policajci budu temeljito provodili nadzor, to jest strogo primjenjivali schengenski režim i provodili tzv. bijeli štrajk.

Slovenska strana nije obavijestila hrvatsku stranu o početku i trajanju štrajka u kojemu sudjeluje oko 80.000 djelatnika javne uprave, policije, carine, zaposlenika u kulturi, na javnoj televiziji i radiju. Njihovi sindikati najavili su potkraj prošlog tjedna da će štrajkati sve dok vlada ne odustane od kontroverzne odluke o zamrzavanju plaća te da su spremni i na oštrije prosvjede. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene