Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poremećen dečko

Nakon prekida manekenki bacio kiselinu u lice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katie Piper, 26-godišnja bivša televizijska voditeljica, skrivala se 18 mjeseci nakon napada kiselinom, ali sada je odlučila s javnosti podijeliti što joj se dogodilo.

Stefan Sylvesrte, prijatelj njezina dečka Daniela Lyncha 31. ožujka prošle godine u prometnoj ulici u Londonu na nju je bacio kiselinu. ‘Mogla sam čuti kako netko vrišti i željela sam da zašuti, a onda sam shvatila da sam to ja’, prisjeća se Katie nemilog događaja, piše Daily Mail. ‘Stajala sam na ulici, a ljudi su prolazili pokraj mene. Osjećala sam kako mi se lice topi. Milila sam da gorim dok mi je kiselina jela kožu. Tijekom telefonskog razgovora Daniel mi je rekao da ima dar za mene koji će mi promijeniti život zauvijek. Odmah sam znala da je iza mene', ispričala je Katie. Nakon 30 operacija živi potpuno drugačijim životom, a na licu nosi plastičnu masku. ‘Nikada neću biti stara Katie. Ona je poput najbolje prijateljice koju sam nekada imala. Neću biti žrtva. Ja sam žena koja je ovo preživjela. Puna sam života i veselim se budućnosti’, rekla je Katie.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema službene potvrde Šire se uznemirujuće poruke o otrovanim sokovima i vodi: "Imaju u potpunosti spržen jednjak i želudac" Ilustracija svađa na igralištu Djevojčica polila kiselinom 11-godišnjakinju: "Osjećala sam se kao da gorim, vrištala sam." Majka napadačice sablaznila javnost

Početkom prošle godine, Katie je živjela u Londonu, bila je poznata i voljela se družiti s vršnjacima. Stoga joj nije bilo čudno kada bi primila i emailove nepoznatih ljudi. Većinom ih je, kakao kaže, ignorirala. Ali kada joj je 33-godišnji Daniel Lynch posalo poruku da prati njezinu karijeru, odmah joj se svidio. ‘Činilo mi se da nam je mnogo toga zajedničko i svidio mi se’, ispričala je Katie. Nekoliko dana kasnije, Lynch se pojavio na jednom događaju na kojem je radila Katie. ‘Činio se sramežljiv i nervozan. Samo smo normalno razgovarali’, kaže Katie. Poslala mu je svoj broj telefona, a na prvom izlasku darovao joj je cvijeće i plišanu igračku.

‘Stalno me zvao i slao mi poruke. U jednom je trenutku poslao toliko poruka da je moj profil na Internetu bio blokiran.’ Uskoro je Katie imala priliku vidjeti i njegovu drugu stranu kada se bez razloga izvikao na jednog trgovca. Nakon toga otišli su u hotel gdje ju je nekoliko puta udario u glavu, tukao je, silovao, prijetio da će joj lice razrezati britvicom te da će je objesiti. Kasnije je tvrdio da je bio pod utjecajem steroida. ‘Mislila sam da me neće pustiti živu iz sobe. Krvi je bilo posvuda, ali uspjela sam ga uvjeriti da moramo sve pospremiti prije nego dođe posluga, jer će zvati policiju ako to vide’, rekla je Katie. Potom ju je Lynch odvezao kući. Kaže da se bojala prijaviti ga policiji, a liječnicima u bolnici kamo je otišla na šivanje lagala je o tome što se zapravo dogodilo. ‘Mrzila sam sebe zbog toga što mi se dogodilo. Ali bojala sam se da će nauditi meni ili nekome koga volim ako ga prijavim. Nisam ga željela razljutiti’, kaže Katie te dodaje da ju je sljedeći dan stalno zvao kako bi se ispričao, govoreći da mu je veoma žao zbog svega što je učinio te je molio da pročita email koji joj je napisao.

Krenula je u internet kafe, a on je cijelo vrijeme bio na telefonu s njom. ‘Bila sam nervozna što izlazim van, ali mislila sam da ako pročitam email, sve će biti iza mene. Danny je cijelo vrijeme bio na vezi. Pitao me u što sam odjevena, a ja sam mu odgovorila’, rekla je Katie. Na taj ju je način napadač prepoznao. ‘Vidjela sam kako prema meni ide muškarac koji na glavi ima kapuljaču. Nosio je šalicu. Pretpostavila sam da je prosjak pa sam posegnula u torbu po sitniš. Prišao mi je kao da nešto želi reći i bacio tekućinu iz šalice u moje lice. Bol je bila neopisiva. Izgubila sam vid i bila potpuno dezorijentirana’, ispričala je Katie. Zbog kiseline izgubila je vid u lijevom oku, a zbog gutanja tekućine nije mogla ni jesti. ‘Kada sam se vidjela prvi puta nakon nesreće mislila sam da mi je netko dao strgano ogledalo’, rekla je Katie.

Lynch je već prije bio osuđivan zbog nasilnog ponašanja, a u zatvoru je bio i nakon što je muškarcu u lice bacio vruću vodu. Ali Katie tada nije znala za to. Lynch i Stefan Sylvertste koji je na Katie bacio kiselinu uhićeni su i služe zatvorsku kaznu, a ona je dobila policijsku zaštitu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene