Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofalan odron

VIDEO: Na kuću im pala stijena od nekoliko tona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obiteljsku kuću u mjestu Ljubač kod Dubrovnika jučer je oštetio veliki odron s obližnjeg brda.

Dvije kamene gromade polomile su krov na kući, te teško oštetile ostale gospodarske objekte. Mještani Ljubača za odron krive Hrvatske autoceste koje na brdu iznad kuća planiraju autocestu. Jučerašnji obiteljski ručak obitelj Musladin neće tako lako zaboraviti. Začuli su jaku trešnju i lomljenje, kad su otvorili kućna vrata dočekala ih je ogromna stijena.

Pročitajte i ovo Cesta prema Srđu - 1 Simbol nebrige Jedina cesta prema Srđu je proširena, ali tek djelomično: Stari problem još čeka rješenje Poplave u Keniji - 2 Poplave u Keniji Voda i blato odnijeli 180 života, deseci ljudi nestali, priče preživjelih su pretužne: "Beba je plakala neko vrijeme, ali nisam ih mogao pronaći"

'Sjedio sam u kući i čuo neku laganu grmljavinu. Onda su me nazvali susjedi i rekli da se nešto dogodilo kod ovog drugog susjeda, Nike. Krenuo sam tamo i vidio katastrofu', rekao nam je Pero Špikula, jedan od susjeda Nike Musladina iz mjesta Ljubač, čiju je kuću oštetio odron. Na teren su odmah izašli policija i vatrogasci. 'Vidjelo se d treba pokriti krov s obzirom da je bio kišni dan. Građevinska firma je osigurala jednu veliku građevinsku ceradu, vatrogasci u izašli sa auto-dizalicom i to je bilo riješeno u najkraćem mogućem roku', objasnio je Goran Violić, pročelnik DUZS-a.

Niko Musladin otac je petero djece, za vrijeme odrona svi su bili u kući, a šteta na njoj, jako je velika. 'Treba sad promijeniti krov kuće, jer je dosta oštećen te zidove', rekao je Musladin. Mještani Ljubača za odrone okrivljuju Hrvatske auto-ceste, koje bi na brdu iznad sela trebale izgraditi vijadukt. Iz hrvatskih autocesta kazali su nam kako oni s odronom nemaju ništa, jer se radovi ne odvijaju već desetak mjeseci. Obitelji Musladin predstoje teški dani, a kiša i dalje pada te su mogući i novi odroni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene