450603
450603
450603
450603
450603

GDJE JE ZAPELO? Imamo top destinacije, ali u jednoj stvari se baš i ne ističemo

  • , 19.09.2016., 07:55
  • Autor:
  • komentara

Unatoč velikom potencijalu, čini se kako nam kongresni turizam baš i ne ide kako je možda očekivano.

 
 
 
 
Kongresni turizam (Video: Dnevnik Nove TV)
Kongresni turizam (Video: Dnevnik Nove TV)

Sa zalaskom sezone kupanja pravi spas za hotele bit će kongresni turizam kao temelj postsezone. Brojke otkrivaju da smo po broju održanih kongresa još uvijek dosta nisko.

Naša top destinacija, Dubrovnik, baš ne kotira visoko na europskoj ljestvici po broju održanih kongresa.

Prema posljednjim podacima najbolji je Pariz, na 50. mjestu je Beograd, Zagreb na 72. mjestu, Dubrovnik na 99, a Split duboko dolje, čak na 318. mjestu.

Odgovorni u turizmu očito moraju još puno raditi, jer poslovna putovanja u svijetu čine 159 milijuna dolazaka na godinu.

Više o ovoj temi saznajte u priloženom videu.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se