Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na igralištu Grafičke škole održan koncert za Luku Ritza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na igralištu Grafičke škole, prijatelji preminulog Luke Ritza organizirali su koncert. Glazbom protiv nasilja, bila je danas glavna poruka, a bunt protiv nasilja su podržali i Lukini roditelji.

Na igralištu Grafičke škole koju je pohađao i Luka Rutz, okupilo se stotinjak učenika, poznanika i prijatelja tragično preminulog mladića. Na rubu suza, ali sa velikom željom da nitko nikada ne okusi gorke suze njihove tragedije, došli su i Lukini roditelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koncert u čast L. Ritza 'Svačije je pravo živjeti': Ne može tako dalje! Slika nije dostupna Koncert za Luku Na koncertu za Luku Ritza mladi dijelili zagrljaje

'Više ljubavi prema djeci, više ljubavi, mladi imaju mnogo mogućnosti, puno pametnije i plemenitije stvari u životu raditi, nego se tući po cesti, poručila je još jednom Lukina majka Suzana. Isto su učinili i bandovi koji su s pozornice 'prašili' rock i pozvali na ljubav među ljudima.  

No, mnogi su još uvijek i potpuno razumljivo pod dojmom negativnih pojava koje su u Zagrebu zaredale posljednjih mjeseci. Punktovi na kojima se nasilje neprestano događa se znaju, huligani koji uništavaju grad i pri tome premlaćuju i ubijaju mlade ljude nisu Zagrebu na čast, tvrde okupljeni. Mladi se nadaju da će njihove poruke što jače odjeknuti, a krivac je, slažu se, i društvo i obitelj.

Sigurnost je u Zagrebu postala upitna, a toga su svjesni svi. Nasilje je već postalo svakodnevnica, a svoj glas protiv toga još će jednom dignuti mladi. I to na velikom koncertu za Luku Ritza, a protiv nasilja na gradskim ulicama, 8. studenog, na Trgu bana Jelačića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene