Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malo čudo

'Na dvadesetak fakulteta štrajka više od 80 posto 'mislećih ljudi''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Visokom obrazovanju strana je militarna disciplina, radi se o mislećim ljudima, koji različito razmšljaju pa je tako visoki odaziv zapravo malo čudo', smatra Ribić.

Odaziv na štrajk na fakultetima i veleučilištima je iznad svih naših očekivanja, najveći i najpoznatiji fakulteti su u štrajku i nastava se ne održava ili održava sporadično, a sve druge službe ne rade, priopćio je danas predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić.

Pročitajte i ovo Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?'' Vilim Ribič TEMELJNI KOLEKTIVNI UGOVOR Vlada i sindikati u novoj rundi pregovora: Bez bolje ponude Banskih dvora moguć štrajk

Po podacima sindikata, na dvadesetak fakulteta je vrlo visoki odaziv. Između 80 do 100 posto nastave se otkazalo na Rudarsko-geološko naftnom fakultetu i na Učiteljskom fakultetu (po jedan štrajkolomac na svakom), na zagrebačkom Filozofskom, Arhitektonskom, Agronomskom, Strojarskom i Prometnom fakultetu, splitskom Prirodoslovno matematičkom i Pravnom fakultetu, osječkom Poljoprivrednom fakultetu i Edukacijskom fakultetu.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica ne radi s korisnicima, a isto je s Knjižnicom u Rijeci. Na nekim fakultetima odaziv je polovičan, primjerice na Veterinarskom, Ekonomskom, Građevinskom i Fakultetu političkih znanosti.

Štrajk u znanosti i visokom školstvu - Ribič o Jovanoviću: 'Zajedno sa svojom ekipom mrcvari obrazovni sustav'

Vidljivo je da je štrajk veoma dobro uspio, ocjenjuje Ribić u priopćenju o jednodnevnom štrajku u organizaciji Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja zbog, kako tvrde, urušavanja sustava i smanjenja plaća.

'Visokom obrazovanju strana je militarna disciplina, radi se o mislećim ljudima, koji različito razmšljaju pa je tako visoki odaziv zapravo malo čudo, i slika i prilika općeg nezadovoljstva urušavanjem znanosti i visokog školstva kao vitalne službe za budućnost zemlje. Znak je to neslaganja s nerazumnim i nekorisnim smanjivanjem plaća, eksperimentiranjem sa sustavom i nekompetentnošću ekipe koja vodi Ministarstvo', ističe Ribić u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene