Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Probijaju se prema Osijeku

Na Dravi angažiran i četvrti ledolomac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ledolomci koje su za razbijanja leda na rijeci Dravi u Osječko-baranjskoj županiji angažirale Hrvatske vode, nastavit će s radom i tijekom noći.

Ukupno su za mjere redovite obrane od leda sada angažirana četiri ledolomca, izvijestio je večeras Vodno-gospodarski odjel Hrvatskih voda u Osijeku.

Direktor toga Odjela Zoran Đuroković kazao je kako se dva ledolomca koja se kreću uzvodno od ušća Drave, nastavljaju probijati prema Osijeku, te su došli do 7. kilometra, a nastavit će s radom i tijekom noći. Još će dva ledolomca pokušati razbiti ledeni čep kod osječkoga cestovnoga mosta.

Budući da se noćas očekuju temperature i do -15 stupnjeva Celzija važno je nastaviti s razbijanjem leda, a rezultate će se vidjeti sutra ujutro, rekao je Đuroković.

Hrvatske vode ranije su najavile kako bi se, s obzirom na očekivani nastavak niskih temperatura i sniježnih padalina, na Dravi mogao stvoriti ledostaj kakav nije zabilježen posljednjih 25 godina, ali da situacija ni tada ne mora biti ozbiljna ako se uspije osigurati protočnost.

Stanje redovite obrane od leda na Dravi u Osječko-baranjskoj županiji proglašeno je 3. veljače. (Hina)

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u šumi: Poginuo radnik tvrtke za izradu i sječu drva

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene