Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvara se Memorijalni centar

Na današnji dan prije 18 godina raketiran je Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Zagreb otvara danas 'Memorijalni centar granatiranja Zagreba 1991.- 1995.' u spomen na sve poginule i ranjene tijekom velikosrpske agresije na Zagreb.

Memorijalni centar se otvara na obljetnicu granatiranja Zagreba 2. svibnja 1995. kada je velikosrpski agresor u odmazdi zbog uspješno provedene vojno - redarstvene akcije "Bljesak" gađao dječju bolnicu u Klaićevoj, HNK, te druge institucije te su stradali brojni civili, a više ih je izgubilo živote.

Pročitajte i ovo 28. obljetnica Bljeska - 1 Okučane preletjeli MIG-ovi 28 godina od operacije Bljesak: ''Dijalog je jedini način da idemo naprijed'' Slika nije dostupna Aktivirana uzbuna VIDEO Što je misteriozan bljesak iznad Kijeva? Oglasila se i NASA

>> 'Bez Bljeska ne bi bilo slobodne Hrvatske'

U stalnom postavu Memorijalnog centra u Petrićevoj 4 su dokumentarni filmovi, dijelovi raketa kojima je napadnut Zagreb, drugi artefakti, fotografije i dokumenti koji svjedoče o tom napadu na civile kao i o pokušaju likvidacije hrvatskog političkog vodstva u raketiranju Banskih dvora 1991. godine.

Udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije položit će vijenac na spomen poginulim civilima u raketiranju grada Zagreba kod spomen ploče na Trgu svibanjskih žrtava 1995.

Raketiranje Zagreba označava niz od dva raketna napada kasetnim bombama kojega su počinili 2. i 3. svibnja 1995. pobunjeni Srbi na civilne ciljeve u Zagrebu. (T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene