Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osveta za Bljesak

Na današnji dan pobunjeni Srbi su raketirali Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnji dan prije 16 godina Srbi su granatirali Zagreb, kako bi se osvetili za poraz u vojno-redarstvenoj akciji 'Bljesak', koji se dogodio dan ranije na okupiranim područjima u zapadnoj Slavoniji.

Pobunjeni su civilne ciljeve u samom središtu grada, među kojima i dječju bolnicu u Klaićevoj ulici te zgradu Hrvatskog narodnog kazališta. Tzv. zvončići iz raketnog sustava pali su i u Šoštarićevu ulicu, u blizini križanja Vlaške i Draškovićeve ulice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okrivljenici imali zahtjeve Potvrđena optužnica za raketiranje Banskih dvora, slijedi suđenje u odsutnosti Slika nije dostupna Nastavak sukoba VIDEO Novo raketiranje Gaze, izraelska vojska gađala položaje Hamasa: "Treba povećati pripravnost vojske za nastavak sukoba"

>> 'Haaška presuda Milanu Martiću nije riješila cijeli predmet'

Tada je u samom središtu grada poginulo šestero ljudi,a 205 ih je ranjeno (39 teško, 136 lakše).

Zbog zapovijedi da se napadne Zagreb Međunarodni sud u Haagu optužio je Milu Martića, koji je zločin i priznao pred TV kamerama. U Haagu je osuđen na 35 godina zatvora.

U znak sjećanja na sugrađane poginule pri raketiranju Zagreba 2. i 3. svibnja 1995., zagrebački gradonačelnik Milan Bandić položit će u 12 sati cvijeće i zapaliti svijeću na Trgu svibanjskih žrtava 1995. (ugao Draškovićeve i Vlaške).

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene