Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGROMNA INVESTICIJA

NA ZEMLJIŠTU KRČKE BISKUPIJE Na Cresu će se graditi golf resort vrijedan 100 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S Krčkom biskupijom, u čijem se vlasništvu nalazi teren, već je potpisan dugogodišnji najam.

Na klupama vijećnika Primorsko-goranske županije u listopadu bi se trebalo naći nekoliko velikih projekata, između ostalog i golf resort na Cresu, čija se izgradnja planira na zemljištu u vlasništvu Krčke biskupije.

Pročitajte i ovo Marin Gergorović, gradonačelnik Cresa Otok u blokadi Automobili na Cresu namjerno su zapaljeni, policija objavila i kako. Gradonačelnik: "Građani su uznemireni, ali mislim da razloga za brigu nema" Provjereno: Problemi s divljim svinjama na Cresu - 11 Priča Provjerenog Ubijaju janjce, napadaju ovce, a ne boje se ni ljudi: "Na otoku je već napravljen genocid, to su milijunske štete"

Vijećnici bi trebali odlučivati o izmjenama Prostornog plana kojim bi se taj projekt omogućio. Župan Zlatko Komadina istaknuo je da će se golf resortom omogućiti novo zapošljavanje i razvoj potpuno novih djelatnosti.

Projekt Eco Golf Resort Matalda trebao bi zaživjeti na creskoj Punta Križi, a inicijativu za izmjenama Prostornog plana službeno je uputila tvrtka Jadranka iz Malog Lošinja. Ovaj je projekt jedan od ključnih za tu turističku tvrtku, a vrijednost mu neće biti manja od 100 milijuna eura, istaknuli su iz Jadranke.

Na južnom dijelu otoka slavni bi golfer Ernie Els trebao projektirati dva terena od po 18 rupa, a izgradio bi se i luksuzni hotel te 15-ak vila s bazenima, malom marinom i heliodromom, piše Novi list.

S Krčkom biskupijom, u čijem se vlasništvu nalazi teren, već je potpisan dugogodišnji najam. Po kojoj cijeni, od aktera ovog projekta nije bilo moguće doznati.

Također, na tom se području nalazi i Vransko jezero, krški fenomen, čija se voda već koristi za vodoopskrbu, a koje je središte vrlo osjetljivog ekosustava. Iz Jadranke ističu kako jezero neće ničime biti ugroženo te da će se tijekom radova provoditi nadzor posebno usmjeren na praćenje ekološke ravnoteže područja, kao i da voda iz jezera neće biti korištena za navodnjavanje terena.

Ako pribave sve potrebne dozvole, iz te tvrtke ističu da bi resort mogao biti gotov do 2020. godine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene