452356
452356
452356
452356
452356

NA ZEMLJIŠTU KRČKE BISKUPIJE Na Cresu će se graditi golf resort vrijedan 100 milijuna eura

  • , 04.10.2016., 11:41
  • Autor:
  • komentara

S Krčkom biskupijom, u čijem se vlasništvu nalazi teren, već je potpisan dugogodišnji najam.

 
 
 
 
Golf teren (foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Golf teren (foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Na klupama vijećnika Primorsko-goranske županije u listopadu bi se trebalo naći nekoliko velikih projekata, između ostalog i golf resort na Cresu, čija se izgradnja planira na zemljištu u vlasništvu Krčke biskupije.

Vijećnici bi trebali odlučivati o izmjenama Prostornog plana kojim bi se taj projekt omogućio. Župan Zlatko Komadina istaknuo je da će se golf resortom omogućiti novo zapošljavanje i razvoj potpuno novih djelatnosti.

Projekt Eco Golf Resort Matalda trebao bi zaživjeti na creskoj Punta Križi, a inicijativu za izmjenama Prostornog plana službeno je uputila tvrtka Jadranka iz Malog Lošinja. Ovaj je projekt jedan od ključnih za tu turističku tvrtku, a vrijednost mu neće biti manja od 100 milijuna eura, istaknuli su iz Jadranke.

Na južnom dijelu otoka slavni bi golfer Ernie Els trebao projektirati dva terena od po 18 rupa, a izgradio bi se i luksuzni hotel te 15-ak vila s bazenima, malom marinom i heliodromom, piše Novi list.

S Krčkom biskupijom, u čijem se vlasništvu nalazi teren, već je potpisan dugogodišnji najam. Po kojoj cijeni, od aktera ovog projekta nije bilo moguće doznati.

Također, na tom se području nalazi i Vransko jezero, krški fenomen, čija se voda već koristi za vodoopskrbu, a koje je središte vrlo osjetljivog ekosustava. Iz Jadranke ističu kako jezero neće ničime biti ugroženo te da će se tijekom radova provoditi nadzor posebno usmjeren na praćenje ekološke ravnoteže područja, kao i da voda iz jezera neće biti korištena za navodnjavanje terena.

Ako pribave sve potrebne dozvole, iz te tvrtke ističu da bi resort mogao biti gotov do 2020. godine.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se