Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uživo sa 'špice'

Ministrica Holy na chatu na špici!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne propustite Live chat sa zagrebačke špice s ministricom zaštite okoliša i prirode Mirelom Holy. Osebujna ministrica odgovara i na vaša pitanja!

Ova doktorica znanosti i ministrica zaštite okoliša i prirode poznata je po ekstravagantnom odijevanju, izrazitoj šminki bez koje se ne pojavljuje u javnosti i gotovo uvijek ozbiljnom izrazu lica. Ima čvrste stavove koje uvijek argumentirano brani.

Pročitajte i ovo Mirela Holy Hdz i njihovo leno Mirela Holy o aferi HDZ-a sa zapošljavanjem: "Riba uvijek smrdi od glave, a Milanović je ispao potpuni licemjer" Josip Aladrović, Anka Mrak Taritaš i Gordan Jandroković želje u Novoj godini Politika na špici, Mrak Taritaš o novogodišnjim željama: "Želim da se Horvat poklopi ušima i ode u bespuće hrvatske povijesti"

Završila je srednju Školu za primjenjenu umjetnost i neko vrijeme dizajnirala haljine i šešire, no onda je, priznaje, shvatila da će teško živjeti od prodaje svojih ekstravagantnih modnih izričaja te je upisala Filozofski fakultet u Zagrebu i ondje završila etnologiju i komparativnu književnost. Kasnije je magistrirala, a potom 2005. doktorirala na ekološkom feminizmu.

>> Novi zakon: Razvrstavat ćemo otpad sami ili plaćati kazne

>> Zeleni ponedjeljak nije svima dobro 'sjeo'

Nekoliko je godina radila i u jednoj marketinškoj agenciji, napisala dvije knjige, a u politici je od 1998. kada se učlanila u SDP i ondje prošla sve - od 'baze' do 'središnjice', pa je danas dogurala do ministrice okoliša.

Nedavno je predstavila nacrt novog Zakona o otpadu koji je u skladu sa standardima koje uvjetuje EU. Prioritet je selektivno odvajanje biorazgradivog otpada koji do kraja iduće godine mora biti za 25% manji. Nacrt zakona se može pogledati na internetskim stranicama ministarstva, a pokrenuta je i javna rasprava.

Ministrica Holy godinama je bila vegetarijanka, a uvela je da se u ponedjeljkom u restoranu ministarstva jede samo vegetarijanska hrana, tzv. 'Zeleni ponedjeljak'.

Jedna je od rijetkh političara koja je sudjelovala na Gay prideu gdje je čak doživjela da je pljunu. Sluša Massive Attack, Davida Bowieja, Laibach. Iako je u dugogodišnjoj vezi ne namjerava se udavati, voli putovati, čitati i šetati sa svojim psima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene