Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predan policiji

Na CD-u snimljeni i popisani hrvatski neofašisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potaknuti osmim po redu Gay prideom koji se sljedeću subotu treba održati u Zagrebu, članovi mladeži Hrvatske čiste stranke prava i udruge Hrvatski nacionalisti prijavili su 'Anti gay' prosvjed. Tko stoji u redovima navedenih udruga popisano je na CD-u i podkrijepljeno fotografijama te poslano jednoj novinskoj redakciji.

Kako spomenute udruge na svojim web stranicama pozivaju na rasnu čistoću reagirala je skupina građana koja je u redakciju Jutarnjeg lista poslala CD na kojem su fotografije osoba koje promiču fašističke i ustaške znakove. Uz CD poslano je i pismo u kojem se upozorava na skupine mladih koji otvoreno promoviraju rasnu, vjersku i seksualnu netrepeljivost.

Pročitajte i ovo Skupina muškaraca usred Rima pozdravljala neofašističkim pokličem Presuda u susjedstvu VIDEO Nakon jezive snimke Vrhovni sud odlučio: ''Iskazivanje fašističkog pozdrava nije uvijek zločin'' Slika nije dostupna Brkić na Facebooku: 'Posebni odredi aktivista, poput nekadašnje OZNA-e tragaju za 'ustašama''

Objavljena imena i prezimena

Većina fotografija u svojem nazivu ima imena i prezimena osooba koje poziraju s uzdignutim desnim rukama ili okićenih raznim fašističkim obilježjima. Dobiveni materijal poslan je tajniku ministra unutarnjih poslova i policiji koja je započela  kriminalističku obradu. Protiv osoba na fotografijama bit će pokrenute kaznene prijave, a moguće su i zatvorske kazne.

 Policija još uvijek nije reagirala zbog najave tzv. 'Anti gay' skupa, a kojeg organiziraju upravo neke od osoba s fotografija. Još uvijek ne zna hoće li zabraniti prosvjed ili ne te razmatraju prijavljene činjenice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene