Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rad akademskog kipara

Na Bundeku otkrivena skulptura u znak zahvalnosti darivateljima organa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa 26 svibnja, na istočnom dijelu jezera Bundek svečano je otkrivena skulptura 'Dar života', rad akademskog kipara Dragana Kwijatowskog, posvećena svim darivateljima organa i članovima njihovih obitelji.

Mirela Pandžić, predstavnica Udruge "Transpalnt" izjavila je kako udruga već osam godina planira postaviti takvu skulpturu, inače jedinstvenu u Europi koja je isključivo posvećena darivateljima organa.

Istaknula je kako će skulptura biti trajni dokaz da iza takvih akcija stoje stvarni ljudi koji su spremni pomoći stvarnim djelima. Zahvalila je svima koji su pomogli pri postavljanju skuplture, a naročito gradskom Poglavarstvu.

>>
Hrvatska kao uzor svjetskim silama

Kipar Dragan Kwijatovski rekao je kako mu je čast biti autor skuplture "Dar života" koja, naglasio je, simbolizira davanje i primanje, odnosno sve ono što darivanje organa znači.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić napomenuo je da je s članovima udruge "Transplant" prije osam godina na Dan darivanja i presađivanja organa posadio prvo drvo kraj jezera Bundek u čast darivatelja organa.

Tada se, podsjetio je, okupilo samo osam ljudi, a danas ih na stotine nazoči svečanom otkrivanju ove skulpture. Također je zahvalio svima koji su pomogli na podizanju ove jedinstvene sklupture. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Spomenik voljenom automobilu - 3 Svi ga imali Imoćani na ulazu u grad postavljaju neobičan spomenik: Desetljećima je to bio simbol uspjeha

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene