Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek nakon toga konačni rezultati

Na biračkom mjestu Turanj-Sajevac u tijeku su ponovljeni izbori za predsjednika RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbori za predsjednika Republike Hrvatske ponavljaju se ove nedjelje na samo jednom biračkom mjestu u Hrvatskoj, u karlovačkom naselju Turanj-Sajevac i nakon rezultata tog glasanja Državno izborno povjerenstvo moći će proglasiti konačne i službene rezultate predsjedničkih izbora, rekao je Hini predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Ivan Perković.

Na tom su biračkom mjestu izbori prošle nedjelje bili poništeni zbog dva glasačka listića viška u odnosu na broj zaokruženih rednih brojeva birača na biračkom popisu.

Pročitajte i ovo Glasanje na parlamentarnim izborima Velik odaziv Objavljeni novi podaci: Ovi su gradovi rekorderi po izlaznosti Održavanje parlamentarnih izbora na biračkom mjestu u Osijeku - 3 Velik odaziv DIP objavio gdje je najveća izlaznost, na dva biračka mjesta stigla i policija

Do jedanaest sati glasalo je dvadeset od ukupno 483 upisana birača, što je 4,14 posto, doznaje se od Borne Sačerića, zamjenika predsjednika biračkog odbora Turanj-Sajevac.

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Ivan Perković obišao je danas to biračko mjesto te izjavio da je za sada sve regularno, uz skroman odaziv, ali bez prigovora.

Iako su u kutiji bila pronađena dva prazna listića, to je neregularnost, višak obavezno uzrokuje poništenje izbora, raspuštanje biračkog odbora i biranje novog, te ponavljanje zbora za tjedan dana, rekao je Perković.

Tek kada i rezultat ovog ponovljenog izbora bude obrađen DIP će moći proglasiti konačne i službene rezultate i od tog će trenutka početi teći rokovi za zaštitu izbornog prava, tj. za eventualne žalbe, kaže Perković. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene