443481
443481
443481
443481
443481

Nepripremljeni Francuzi penjali se na Biokovo, zbog olujnog nevremena spašavao ih HGSS

  • , 15.07.2016., 22:12
  • Autor:
  • komentara

Akcija spašavanja mladog francuskog para na Biokovu koja je, na njihov poziv za pomoć, počela u 18.30 sati iz Makarske s osam članova Hrvatske gorske službe spašavanja, uspješno je okončana oko 20.30 sati.

 
 
 
 
HGSS (Arhiva: Dino Stanin/Vecernji list)
HGSS (Arhiva: Dino Stanin/Vecernji list)

Prema riječima Stipe Bušelića iz makarskog HGSS-a koji je vodio akciju, mladi francuski par stigao je automobilom nedaleko vrha Vošac u poslijepodnevnim satima te se, nepripremljen bez potrebne odjeće i obuće zaputio na taj vrh gdje ih je ubrzo zateklo olujno kišno grmljavinsko nevrijeme te gusta magla i temperatura od samo 7 C stupnjeva.

Sklonili su se u obližnju kućicu na tom vrhu gdje su ih mokre i promrzle zatekli makarski članovi HGSS-a, Uz pruženu pomoć i toplu odjeću, spustili su ih do njihovog automobila. Mladi Francuzi su s članovima HGSS-a oko 21,30 sati stigli u Makarsku.

Sreća je za Francuze bila da su se zatekli na vrhu Vošac gdje je bilo moguće koristiti mobitel, jer je Biokovo na malom području ''pokriveno, mobilnom mrežom", rekao je Bušelić. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se