Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima diplomatski imunitet

MVPEI: Sanader ima diplomatsku putovnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, za kojim je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo tjeralicu, legalno posjeduje diplomatsku putovnicu, doznaje se u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama hrvatskih državljana (Narodne novine 74/09), pravo na diplomatsku putovnicu i nakon isteka mandata imaju predsjednik Republike Hrvatske, predsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Vlade Republike Hrvatske, kazano je u MVPEI-u.

Pročitajte i ovo Moćne putovnice - 1 Prema Passport Indexu Objavljen popis najmoćnijih putovnica na svijetu, provjerite na kojem mjestu je Hrvatska Slika nije dostupna Međudržavna diplomatska komisija Nakon sedam godina ponovno se određuje granica između Hrvatske i Srbije

>> Policija i USKOK u pretresu Sanaderove kuće

>> EKSKLUZIVNO: Sanader mora tražiti novog odvjetnika

>> FOTO: Sanaderovo lice na službenoj tjeralici MUP-a

>> WIikiLeaks: Sanader na meti DORH-a još od siječnja

Ivo Sanader u četvrtak je napustio Hrvatsku, a pri prelasku granice sa Slovenijom, kako se neslužbeno saznaje, koristio je diplomatsku putovnicu. Hrvatski sabor u četvrtak je ukinuo imunitet Sanaderu, a USKOK je, nakon što je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić na posebnom ročištu Sanaderu odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke, raspisao tjeralicu za bivšim hrvatskim premijerom.

Sanadera se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti i udruživanje za počinjenje kaznenog djela u slučaju Fimimedija te za nezakonito poslovanje HEP-a s Dioki grupom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene