Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MVPEI: Ročište kapetanu Krsti Laptalu 16. srpnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ročište pomorskom kapetanu Kristi Laptalu održat će se 16. srpnja na sudu u Patrasu, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija koje je informaciju o tome dobilo od veleposlanstva RH u Grčkoj.

Time se, ističe MVPEI u priopćenju, 'demantiraju pojedini napisi u dijelu hrvatskog tiska o navodnoj odgodi ročišta za listopad 2008. godine'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdnje neformalne udruge Slovenija: S Hrvatskom nije bila usklađena izjava Slika nije dostupna 'Neka Papa zapjeva s kraljicom' Isprika: Premješten zbog šale o Papi i kondomima

Suđenje dubrovačkom pomorskom kapetanu Kristi Laptalu trebalo je početi u srijedu u grčkom gradu Patrasu, ali je ponovno odgođeno zbog posljedica nedavna razorna potresa na jugu Grčke.

Osim Laptalu sudi se i prvom časniku i vođi palube teretnog broda 'Coral Sea' Konstantinu Metelevu i Narcisu Garciji.

Suđenje kapetanu Laptalu i njegovim kolegama prvi put bilo je zakazano za 4. lipnja, ali je tada odgođeno za 12. lipnja jer, kako je objašnjeno, nije stiglo na red zbog brojnih sudskih rasprava toga dana.

Kapetan Laptalo, prvi časnik Metelev i vođa palube Garcia, optuženi su za navodno krijumčarenje 51 kilograma kokaina, pronađena u kutijama koje su iskrcane s njihova broda.

Uhićeni su 13. srpnja prošle godine u grčkoj luci Egionu i od tada su u grčkom pritvoru, a nijedan zahtjev da im se omogući obrana sa slobode uz jamčevinu nije prihvaćen zbog mogućnosti ponavljanja istoga kažnjivog djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene