Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MVP: Nema službene inicijative za plaćanje odštete Libiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija nije zaprimilo nikakvu službenu inicijativu za sudjelovanje RH u plaćanju odštete obiteljima HIV-om zaražene libijske djece.

"MVP o tome nije primio nikakvu službenu inicijativu", izjavio je za Hinu glasnogovornik MVPEI-a Željko Belaj.

Pročitajte i ovo Davorka Lukas, pročelnica Zavoda za infekcije imunokompromitiranih bolesnika Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević nespecifični simptomi U Srbiji raste broj slučajeva zaraze koji se zbog korone nisu na vrijeme otkrili. Otkrivamo kakva je situacija kod nas Uhvaćeno kamerom: Pogledajte kako virus HIV-a tijekom seksa prelazi u novog domaćina (Screenshot Cell Reports) UZBUNA U SUSJEDSTVU Oborili rekord po broju novozaraženih, ali ne koronavirusom: "Alarmantno stanje, ali ne i neočekivano"

Francuski list Le Figaro objavio je u subotu da bi Bugarska i još neke zemlje, među kojima i Hrvatska, trebale platiti ukupno 400 milijuna odštete obiteljima više od 400 libijske djece zaražene HIV-om.

"Nemamo podataka koji bi potvrdili pisanje Le Figaroa", dodao je Belaj.

Prema pisanju tog francuskog lista, svaka obitelj dobit će milijun dolara odštete.

List prenosi riječi Seifa al-Islama Gadafija, sina libijskog vođe Moammara Gadafija, koji je rekao da će "novac osigurati međunarodni izvori u obliku otpisa duga".

"Zainteresirane zemlje su Bugarska, Slovačka, Hrvatska i Češka", rekao je Gadafi, ne iznoseći pojedinosti o tome.

Bugarski ministar vanjskih poslova u petak je izrazio optimizam oko skorog postizanja sporazuma. Ministar Ivailo Kalfin je, međutim, rekao da Bugarska neće platiti odštetu obiteljima zaražene djece jer bi time priznala da su Bugarke krive.

Glasnogovornica češkoga ministarstva vanjskih poslova Zuzana Opletalova rekla je, kako prenosi AP, da "slučaj još nije završen pa je preuranjeno govoriti o bilo kakvim odštetama", dok češko ministarstvo financija nije željelo komentirati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene