Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prošla više od 24 sata

Policija ipak još nema osumnjičenog za eksplozije u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je policija najavila uhićenja kroz 24 sata nakon eksplozije to se nije dogodilo. I dalje nema osumnjičenih! Ozlijeđeni muškarac (53) je i dalje u bolnici pod budnim okom policije.

Policija će u poslijepodnevnim satima organizirati konferenciju za novinare na kojoj će se doznati novi detalji istrage oko eksplozija u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Slika nije dostupna Situcija se normalizira Bologna otvorena, provozili i vlakovi

Podsjetimo, slučaj bombe na pruzi u Podsusedu i onaj na autobusnoj stanici u Stenjevcu i dalje se ne povezuju, kažu u policiji, a još nema osumnjičenika kojeg bi povezalo s tim incidentima.

Glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić je rekla kako je povećan broj policajaca koji rade na ovom slučaju te kako se još uvijek čekaju neki rezultati kako bi se povezale sve okolnosti slučaja. U subotu je ispitano još 40-ak osoba.

'Do sada su obavljeni razgovori sa više od stotinu osoba, međutim, za sada nitko nema status osumnjičenika. Tragovi pronađeni i izuzeti na mjestima događaja predani su na vještačenje te će se nakon dobivenih nalaza vještačenja moći utvrditi eventualna povezanost ovih dviju eksplozija. Nakon provedenih očevida na mjestima događaja utvrđeno je da se u oba događaja radilo o improviziranoj eksplozivnoj napravi. Temeljem informacija koje je policija prikupila do sada, niti jedan od događaja (eksplozija) ne upućuje da bi se radilo o terorističkom činu, već obje eksplozije za sada kvalificiramo kao ugrožavanje opće sigurnosti (dovođenje u opasnost života ljudi i ugrozu imovine)', priopćili su navečer iz policije.

>> 'U iduća 24 sata znat ćemo mogućeg počinitelja i jesu li dvije eksplozije povezane'

Nakon eksplozije, koja se dogodila u četvrtak par minuta nakon ponoći, 53-godišnji muškarac dovezen je u KBC Sestre milosrdnice s lakšim tjelesnim ozljedama. No, s obzirom da se radilo o eksploziji u kojoj je zadobio ozljede po licu i tijelu morao je još na pregled kod oftamologa.

Očekivalo se da će u subotu biti pušten iz bolnice, no on se i dalje tamo nalazi pod budnim okom policijskih službenika. Iz policije kažu kako se ozlijeđeni muškarac i dalje smatra u svojstvu svjedoka. Inače, njegovu liječničku sobu i u subotu je cijeli dan čuvala policija, a istražuje se što je on točno radio na mjestu događaja. Policija je danas pretresla i njegovu garažu sa strane Bolničke ceste. Za vrijeme pretresa blokirali su prilaze garažama.

Načelnik krim policije Vitomir Bijelić jučer je za Dnevnik Nove TV rekao kako je dio kriminalističkog istraživanja već završio i da sistemom eliminacije dolaze do mogućeg osumnjičenika.  Bijelić dodaje i kako su na području Zagreba pojačane mjere preventivnog djelovanja te kako se ne može isključiti da se slični događaji neće ponoviti.

Bijelić je u petak navečer rekao kako očekuje da bi u roku od 24 sata rezultati istraživanja mogli definirati osumnjičenika, no to se očito ipak nije dogodilo.

Podsjetimo, u četvrtak oko ponoći došlo je do eksplozije u Stenjevcu, na križanju Gospodske ulice i Aleje Bologna. Detonacija se dogodila kod autobusne stanice, a ozlijeđen je 53-godišnji muškarac. Nalazi vještačenja trebali bi pokazati i je li eksplozija u Stenjevcu povezana s eksplozijom na pruzi u Podsusedu koja se dogodila dva dana ranije prilikom prelaska teretnog vlaka preko eksplozivne naprave.

Ispitano je oko 150 osoba vezano za obje eksplozije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene