Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Muškarac dao oglas da prodaje bubreg... kako bi podmirio dugove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Prodajem bubreg, muškarac, 51 godina, zdrav', tekst je oglasa koji je osvanuo priboden pribadačama na ulazu u Odjel traume osječke Kliničke bolnice.

Jedan od prvih koji su ugledali oglas, inače liječnik u KB-u Osijek, ostao je neugodno iznenađen njegovim sadržajem, piše Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Mileva Simetić Saliji agonija s državljanstvom Priča koja je ganula Hrvatsku: Mileva je dobila bubreg i jetru, operacija je trajala osam sati Slika nije dostupna Klasnić će dobiti bubreg od brata Josipa

'Ovo je doista prestrašno! Teško mi je i zamisliti u kakvoj se situaciji mora nalaziti osoba kad se odlučila na takav čin. Mišljenja sam kako se na ovaj način polako pretvaramo u neku zemlju trećeg svijeta, poput Indije, u kojima je to posve normalno. S obzirom na to da je takvo što ipak zakonom zabranjeno, nadam se da postoji neki drugi način kako pomoći toj osobi', rekao je liječnik. 

Iako bi se možda u prvi mah moglo činiti da se ipak radi o nečijoj neslanoj šali, trag broja mobitela s oglasa doveo je do njegovog autora koji je, kako se ispostavilo, vrlo ozbiljan u svojoj nakani. 

'Nije riječ o nikakvoj šali. Na prodaju vlastitog bubrega odlučio sam se jer ne vidim ni jedan drugi izlaz iz financijskih teškoća u koje sam zapao. Naime, u dugovima sam do grla, nakupilo se više od 200 tisuća kuna koje nemam kako platiti', započeo je priču 51-godišnji Josip Živković iz Štitara, kraj Županje. 

Istaknuo je kako je o namjeri da proda bubreg razgovarao sa svojom suprugom, no nije ništa htio reći roditeljima jer ne zna kako bi reagirali. 

'S obzirom na to da nisam nikada naišao na oglas u kojem bi se prodavao bubreg, ne znam koliko bih tražio, a na oglas mi se za sada još nije nitko javio. Bolnici se nisam obratio s takvim prijedlogom, jer se bojim da bi me odbili, a ako bi se netko javio na oglas, operirao bih se u ustanovi koju zainteresirani predloži', zaključio je Josip Živković, napomenuvši kako je oglase istaknuo i na drugim osječkim lokacijama te ga predao i u tiskane oglasnike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene