Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga otkrila

Murdochov Sun sustavno podmićivao javne službenike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U istrazi o listu Sun, najprodavanijem listu medijskog magnata Ruperta Murdocha, otkriveni su dokazi o isplati tisuća funti javnim službenicima za dojave, rekao je u srijedu jedan izvor upoznat s istragom.

Veći dio dokaza s kojima raspolaže policija dala je sama Murdochova korporacija News Corp a produbljuju krizu u Sunu gdje je posljednjih tjedana zbog ilegalnih isplata već uhićeno devetero bivših i sadašnjih viših djelatnika lista.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek nije korišten europski novac Ministarstvo kulture: "Isplata Geodetskom fakultetu išla je iz nacionalnih izvora" Slika nije dostupna Objavili smrt Murdocha Hakeri upali na naslovnu stranicu britanskog 'The Suna'

>> Murdochov list izgubio parnicu protiv Mossa

'Ovdje nije riječ o izvorima ili troškovima, ovo je istraga o ozbiljnoj sumnji u kriminal tijekom duljeg razdoblja', rekao je izvor pod uvjetom da ostane neimneovan.

'Radi se o redovitim isplatama tijekom više godina, koje su u visini od više desetaka tisuća isplaćivane javnim dužnosnicima, od kojih su neki plaćani unaprijed da osiguravaju informacije. Ukupno se radi šestoznamenkastom iznosu'. News Corp i policija nisu željeli komentirati navode. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene