Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Otvoreni za razgovor"

MUP odgovorio na otvoreno pismo HUBOL-a zbog napada na liječnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova komentiralo je otvoreno pismo koje je Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) uputilo ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću.

U pismu ističu loš položaj liječnika u zdravstvenim ustanovama, referirajući se na posljednje fizičke napade na liječnike.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Osvrnuo se i na Milanovića Božinović o migrantima koji dolaze u Hrvatsku: "Oni kod nas dobiju 20 eura. Nemamo miigrantski problem"

Reakciju MUP-a prenosimo u cijelosti:

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je otvoreno pismo koje je Hrvatska udruga bolničkih liječnika uputila ministru unutarnjih poslova dr.sc. Davoru Božinoviću. U navedenom pismu upozoravaju na pojedina postupanja policijskih službenika u događajima u kojima su oštećene osobe liječnici ili zdravstveni djelatnici.

Ne ulazeći u pojedinosti policijskih postupanja u ranije navedenim slučajevima, ističemo kako su policijski službenici dužni postupati i postupali su sukladno važećim pozitivnim pravnim propisima Republike Hrvatske. Za napomenuti je da se Hrvatska udruga bolničkih liječnika ranije obraćala otvorenim pismom te da je i u tom slučaju dobila očitovanje nadležne policijske uprave o konkretnom slučaju.

Međutim, stručne službe ovog Ministarstva i policije otvorene su za svaki konstruktivan i argumentiran razgovor koji može doprinijeti boljoj komunikaciji svih uključenih, kao i boljem razumijevanju načina obavljanja policijskih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene