Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Edukacija i upozorenje

MUP i ove godine uspješno provodi akciju 'Mir i dobro'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i ove godine provodi preventivno-edukativnu akciju 'Mir i dobro' u kojoj građane upozorava da oprezno rukuju pirotehničkim sredstvima.

Da je akcija uspješna, pokazuje i podatak da je svake godine sve manje ozlijeđenih. Zapamtite, upotreba pirotehničkih sredstava dopuštena je samo od 27. prosinca do 1. siječnja. Za one koji se toga ne budu pridržavali predviđene su i kazne, od novčanih do zatvorskih.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Arhitektura mira Dan kada je razum pobijedio oružje: Hrvatska se upisala u svjetsku povijest, a isto bi mogla i danas - ''Mogućnost izgradnje bolje budućnosti nije nikada izgubljena'' Projektil Ugrožavaju mir Hitno upozorenje: Ispalili topničke projektile blizu državne granice

>> Kina: U eksploziji tvornice pirotehnike 13 poginulih, 148 ranjenih

'Ono što želim naglasiti naravno da pirotehnika nije zabranjena u smislu da je nitko ne smije koristiti, ali postoje okviri zakonski na koji način se ona koristi', istaknula je Marija Goatti Matijević, načelnica Odjela prevencije PU zagrebačke.

Smanjen broj ozljeda

Plastični kirurg Tomislav Vlahović iz klinike za traumatologiju Zagreb tvrdi kako MUP-ova akcija smanjuje broj pacijenata s ozljedama uzrokovanim pirotehničkim sredstvima. 'Sad u zadnje vrijeme, moram priznati, nešto je manje nakon što je bila ova akcija Ministarstva unutarnjih poslova, ali bude tako recimo 10-15 pacijenata u okviru tih desetak dana oko blagdana', rekao nam je Vlahović.

'U zadnjih sedam osam godina tendencija je ipak pada pirotehničkih artikala, sve je više artikala svjetlosnih, znači raketa, boksova, vulkana, rimskih svijeća', objasnio je Mato Vrban, prodavač pirotehnike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene