Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Završila kontrola nad ravnateljem policije

MUP: Grbić nije zlorabio položaj, navodi Šelebaja Selliera su neutemeljeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MUP je završio kontrolu nad ravnateljem Grbićem i zaključeno je - nije bilo zlouporabe položaja.

Ministarstvo unutarnjih poslova je 7. rujna 2011. zaprimilo pismo upućeno od strane Vladimira Šelebaja Selliera, koje je istovremeno i javno objavljeno u medijima, a u kojem se ukazuje na navodnu zlouporabu položaja glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića.

Unutarnji nadzor provodili su djelatnici Odjela za unutarnju kontrolu, Ministarstva unutarnjih poslova, tijekom kojeg je izvršen uvid u svu relevantnu dokumentaciju sačinjenu povodom slučajeva koji se spominju u pismu te su obavljeni razgovori s nadležnim policijskim službenicima u pojedinim slučajevima.

Pročitajte i ovo Policija Lice s tjeralice Tijekom rutinske kontrole policija zaustavila muškarca kojeg traži njemačka policija Ilustracija Kako je to moguće Neviđen skandal na aerodromu u Podgorici! Unijela dvije plinske boce u avion i onda prišla pilotu

'Razlog za postupanje policijskih službenika PU zagrebačke i PU zadarske bio je stvaran i zakonski utemeljen, a policijsko postupanje bilo je provedeno po pravilima struke i sukladno zakonskim ovlastima. Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić nije ni na koji način nije od načelnika PU zagrebačke i načelnika PU zadarske zahtijevao postupanje policije koje bi bilo pristrano u korist njegove supruge, a na štetu, gospodina Vladimira Šelebaja Selliera. Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić nije naložio niti organizirao poduzimanje posebnih dokaznih radnji (nadzor i tajno snimanje telefonskih razgovora) i tajno praćenje gospodina Vladimira Šelebaja Selliera. Navodi gospodina Vladimira Šelebaja Selliera koji terete glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića ocijenjeni su kao neutemeljeni', stoji u priopćenju MUP-a.

Podsjetimo, Šelebaj je tvrdio u pismu da je Grbić iskoristio svoje podređene kako bi mu onemogućio da tijekom brakorazvodne parnice dođe do novca od prodanog zajedničkog stana. Naveo je i kako je bez osnove i mimo uobičajene procedure pozivan na razgovore u policiju te da su policijski službenici, među ostalim, bez potrebe pretraživali njegove nekretnine u Zadru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene