Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Munib Suljić pokušao samoubojstvo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Munib Suljić (43) ozlijedio se prije nekoliko dana u Bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu. Uprava za zatvoski sustav ipak demantira da je teško bolesni Suljić, osuđenik u slučaju Pakračke Poljane, pokušao samoubojstvo.

Suljić se, kako doznajemo za vrijeme tuširanja zarezao dva puta po lijevoj ruci. Obje rane su površinske, tek je jedna šivana.

Pročitajte i ovo Prevencija suicida Svjetski dan prevencije samoubojstava Poražavajuće brojke: "Svako drugo dijete se osjeća toliko loše, da osjeća da je suicid jedino rješenje" Ubojstvo u blizini Tuzle - 4 Motiv je ljubomora? Muškarac u BiH ubio ženu pa presudio i sebi: "Nije se ni s kim svađala, dala bi ti zadnji zalogaj kruha da pojedeš"

Načelnik za sigurnost uprave za zatvorski sustav Miroslav Mihoci ispričao nam je što se dogodilo te kazao kako si Suljić nije želio oduzeti život već se samo ozlijedio. Zatvorenici, kaže Mihoci, takve stvari često rade. 

Branitelj Muniba Suljića, pravomoćno osuđenog na 12 godina zatvora, Krešimir Krsnik nije mogao komentirati ovu informaciju jer do našeg upita nije ništa čuo te je samo rekao da ide nazvati Upravu za zatvorski sustav. 

Suljić, donedavni pritvorenik haaškog tužiteljstva i važan svjedok u postupku koji bi mogao završiti podizanjem optužnice protiv Tomislava Merčepa, boluje od raka pluća.

Suljić je 25. lipnja izručen Hrvatskoj. Nakon što je bio optužen za ubojstvo nepoznatog muškarca te osuđen na 12 godina zatvora, pobjegao iz Hrvatske.

Suljić se početkom lipnja samoinicijativno pojavio na Haaškom sudu i ponudio tamošnjim tužiteljima da ima što reći o ratovanju tzv. Merčepove postrojbe. Kako je tužiteljstvo Međunarodnoga kaznenog suda u Haagu prepustilo tu istragu hrvatskom pravosuđu, o Suljićevoj je predaji bio obaviješten glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, a zbog međunarodne tjeralice pozvana je i nizozemska policija koja je Suljića i formalno uhitila. 
 
Suljić se nalazi u bolnici u Svetošimunskoj, a rak pluća dijagnosticiran mu je još u pritvoru u Haagu. Stanje mu se počelo pogoršavati nekoliko mjeseci prije, dok je još bio u bijegu od domaćeg pravosuđa, kada je počeo naglo gubiti na težini i osjećati se loše. Smršavio je 40-ak kilograma, a u vrijeme predaje imao je oko 70 kg. Za vrijeme boravka u haaškom pritvoru smršavio je još nekoliko kilograma i osjeća se sve lošije. Liječnici su mu preporučili hitnu kemoterapiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene