Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mungosi prosvjedovali na Trgu bana Jelačića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pirotehničari Mungosa prosvjedne aktivnosti danas su nastavili mirnim prosvjedom na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, tražeći isplatu plaća za svibanj, kao i zaostalih potraživanja iz 2007. godine, vraćanje tvrtke u okvir Državne agencije za razminiranje, te razrješenje sadašnje uprave na čelu s Dubravkom Milkovićem

Mungosi optužuju Milkovića za nesavjesno poslovanje, malverzacije i mobing u tvrtki, te traže ispunjenje zaključaka dogovorenih još 6. lipnja u Hrvatskom fondu za privatizaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Prosvjedovalo više od 40.000 ljudi Slika nije dostupna Branitelji prosvjedovali na Trgu zbog presude 'vukovarskoj trojci'

Predsjednik Fonda Vedran Duvnjak obećao je provesti reviziju poslovanja tvrtke tijekom protekle dvije i pol godine, no rezultati revizije još su nepoznati, poručili su Mungosi.

I državna revizorica Šima Krasić im je obećala reviziju poslovanja Mungosa u prošloj i ovoj godini, ali kako tvrde, ni to nije učinjeno.

Istovremeno kad je organiziran prosvjed na Trgu bana Jelačića, u Hrvatskom fondu za privatizaciju sazvan je sastanak kako bi se pokušali riješiti problemi Mungosa.

Krajnje je neozbiljno sazivati sastanak u Fondu, u vrijeme kada smo mi najavili prosvjed, poručio je predsjednik radničkog vijeća Nikola Salopek.

Dodao je kako se nitko iz Fonda čak nije udostojio niti pozvati ih na sastanak, već ih je o njemu, sat vremena prije početka, izvijestio predsjednik Hrvatske udruge sindikata, u čijem je članstvu i Sindikat zaposlenih na poslovima razminiranja, Ozren Matijašević.

Predstavnici Mungosa na sastanak ne idu, a gospodin Duvnjak je imao dovoljno vremena primiti nas na razgovor tijekom jučerašnjeg prosvjeda ispred Hrvatskog fonda za privatizaciju, rekao je Salopek.

Mungosi tvrde kako je sastanak organiziran istovremeno kad i prosvjed, samo zato da se pokuša odgoditi današnji prosvjed.

Nakon 17-dnevnog prosvjeda u upravnoj zgradi, te jučerašnjeg prosvjeda ispred Fonda Mungosi najavljuju nove prosvjedne aktivnosti. Za sutra je tako najavljen prosvjed ispred Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a u petak će Mungosi tražiti razgovor s predstavnicima Europske komisije.

Za idući tjedan Salopek je najavio nastavak prosvjeda ispred Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, poručivši kako će Mungosi tamo kampirati sve do ispunjenja zahtjeva.

Većina Mungosa su hrvatski branitelji i očekujemo pomoć države i Vlade u rješavanju naših problema, poručili su.

Ne smije se dopustiti da zbog pritiska za što jeftinijim kvadratima razminiranja u Hrvatskoj ostanu mine, rekli su pirotehničari Mungosa dodajući kako se samo bez tržišnog pritiska mogu kvalitetno razminirati minirana područja Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene