Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mungosi prosvjedovali ispred Ministarstva branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pirotehničari Mungosa nastavili su 18-dnevne prosvjedne aktivnosti, prosvjedom ispred Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, tražeći stavljanje tvrtke u okvire Državne agencije za razminiranje, te isplatu zaostalih potraživanja i plaća za svibanj.

Oko pedeset prosvjednika ogradilo se, na travnjaku ispred Ministarstva, bijelom trakom s natpisom "Oprez mine", a potom su se uputili do ulaza u Ministarstvo gdje je pirotehničar i hrvatski branitelj Dragan Radočaj ostavio sva svoja odličja. Radočaj bi ovih dana trebao od Predsjednika Republike dobiti još jedno odličje, no rekao je kako mu ono ne treba, poručivši da ako država ne treba njega, ne treba ni on odličja od nje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osigurana sredstva Dobra vijest za starije osobe: Započinje isplata nacionalne naknade Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće

Predstavnike Mungosa, na njihov je zahtjev primio pomoćnik ministrice branitelja Zoran Komar i državni tajnik Krunoslav Mesarić, a po izlasku iz Ministarstva, predsjednik radničkog vijeća Nikola Salopek samo je kratko izjavio kako je razgovor bio čista filozofija, a Mungosi su "duboko razočarani".

Mungosi su najavili da će nakon prosvjeda uputiti službeni zahtjev Hrvatskom fondu za privatizaciju da na današnji dnevni red Upravnog odbora Fonda kao jednu od točaka uvrste i rješavanje problema njihove tvrtke.

Očekujemo da Upravni odbor riješi pitanje zaostalih plaća, rekao je voditelj zagrebačkog županijskog ureda Hrvatske udruge sindikata Mario Iveković dodavši da ga zabrinjava tvrdnja Fonda kako Fond nije ovlašten za pronalaženje konačnog rješenja statusa tvrtke.

Mungosi traže ili preoblikovanje u Državnu agenciju za razminiranje ili neko drugo trajno rješenje njihovih problema, rekao je Iveković i dodao kako bi taj problem trebala riješiti Vlada. 

Mungosi su sutra zatražili sastanak s predstavnicima Europske komisije, a ako ih oni ne budu primili, u prostorijama Centra za ljudska prava održat će konferenciju za novinare na temu "Mungosi se kolektivno učlanili u udrugu Zviždač".

Za idući tjedan najavili su i prosvjede ispred Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, gdje su rekli "kampirati do ispunjenja zahtjeva".

Ako za to ne dobijemo dozvolu nadležnih institucija, lobirat ćemo na klubovima zastupnika u parlamentu, rekao je Salopek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene