Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Energetska učinkovitost

Müller: Projekti vrijedni 2,2 milijarde kuna generirali oko 6000 radnih mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller istaknuo je da je Fond u zadnje dvije godine odobrio projekte vrijedne 2,2 milijarde kuna, što je generiralo oko 6000 radnih mjesta na području energetske učinkovitosti.

Na svakih 15 milijuna kuna uloženih u energetsku obnovu generira se otprilike četrdesetak radnih mjesta, rekao je Müller na konferenciji za novinare na kojoj je najavljena 2. stručna konferencija "Energetska učinkovitost 2015." koja će se u organizaciji "Poslovnog dnevnika" održati 16. rujna u zagrebačkom Kongresnom centru Forum.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oglasilo se i ministarstvo Hrvatska zaradila službenu opomenu Europske komisije: "Odlučili smo danas pokrenuti postupak..." Stara mašina za pranje rublja (Foto: Dnevnik.hr) Mjera kreće za dva mjeseca Treba vam nova perilica ili hladnjak? Država daje milijune za nove uređaje, evo tko će imati prednost

"U perspektivi se samo u energetskoj učinkovitosti u zgradarstvu uz nacionalna sredstava otvara mogućnost za dodatnih 420 milijuna kuna ulaganja u idućih sedam godina", najavio je Müller.

Kroz programe Fonda može se ostvariti od 40 do 80 posto bespovratnih sredstava, odaziv je iz godine u godinu sve veći, a za nastavak tog trenda potrebni su dobri projekti i rezultati, dodao je.

"Skidamo administrativne barijere i nadamo se da ćemo kroz projekte energetske učinkovitosti ne samo probuditi svijest ljudi nego i uspjeti plasirati značajna sredstva u gospodarstvo", poručio je Müller.

Najavljujući konferenciju "Energetska učinkovitost 2015.", glavni urednik "Poslovnog dnevnika" Mislav Šimatović istaknuo je da su to područje prepoznali kao jedan od bitnih potencijala budućeg gospodarskog rasta. To potvrđuju rezultati istraživanja UNDP-a za Hrvatsku koje je pokazalo da mjere i poticaji za poboljšanje energetske učinkovitosti kroz 10 do 20 godina mogu potaknuti otvaranje novih 50.000 do 60.000 radnih mjesta.

Konferencija je zamišljena kao svojevrsni izlog primjera dobre prakse u području energetske učinkovitosti, istaknuo je Šimatović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene