Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javite se na moj.report@novatv.hr

Muka po šalteru: Na kojem se najduže čeka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobijete li grč u želucu kada shvatite da vam je istekao neki dokument? Ili su vaša iskustva sa šalterima uvijek ugodna?

Čini li vam se nekada da ste na čekanju u redovima izgubili godine života - previše dragocjenog vremena koje ste mogli puno pametnije utrošiti? Dobijete li grč u želucu kada shvatite da vam uskoro ističe osobna iskaznica? Koliko ste šaltera i službenika prošli kada ste se odlučili na podizanje kredita? Imate li osjećaj da bi trebali pripremiti sendvič i sok kada krećete u prikupljanje neke dokumentacije?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Informatizacija Tradiciji se bliži kraj: Uskoro bez čekanja pred šalterima HZZO-a Slika nije dostupna Projekt e-građanin Evo kako bi u praksi redovi na šalterima trebali nestati!

Gužva na šalterima, policija na mukama: Svi žele novu osobnu!

Građani Srbije nedavno su sudjelovali u anketi u kojoj su odgovarali na pitanja o njima 'omraženim šalterima'. Rezultati su pokazali da ljudi u Srbiji za bilo kakav kontakt sa službenicima u prosjeku potroše pola sata. Međutim, riječ je o brojci koja drukčija od slučaja do slučaja, jer za dobiti stambeni kredit čekaju po nekoliko mjeseci, a za građevisnku dozvolu i godinu dana, izvijesto je Blic o rezultatima ankete. 

Najomraženijim se pokazao šalter u katastru gdje se u prosjeku čeka 61 minutu. Drugo mjesto zauzeo je Republički fond za zdravstveno osiguranje gdje se se za dolazak na red prosječno potroši 55 minuta. I Porezna uprava našla se među nevoljenim mjestima s prosječnim čekanjem od 37 minuta.

Gužve se prema mišljenju ispitanika često stvaraju zbog malog broja šaltera koji rade. Najčešći uzrok dugog boravka na šalterima je prikupljanje dokumentacije, smatraju dvije petine ispitanih, a nisu zanemarive ni administrativne procedure.

Svaki četvrti ispitanik požalio se na loše ponašanje službenika koji su, tvrde, neprofesionalni, drski, nestučni i neobučeni.

Kakva su vaša iskustva s čekanjem na šalterima? Gdje ste najduže čekali? Imate li neki koji vam je posebno omražen? Ili posebno drag? Gdje je osoblje bilo najljubaznije, a gdje najneljubaznije? Kojeg se šaltera najviše grozite, a koji pamtite kao najbolje iskustvo? Vaše priče možete nam slati na moj.report@novatv.hr s naznakom 'šalter'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene