Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Telekomunikacijski seks skandal

Mudrinić: Špijuniranje je odvratno i neprihvatljivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seks skandal koji drma hrvatske telekomunikacije svaki dan ima sve više detalja. Nakon što je intimna priča o izvjesnoj Maji te još dvojici zaposlenika THT-a završila na gotovo svim naslovnicama, stigla je reakcija iz same uprave koja poručuje da će se obračunati sa svakim oblikom špijunaže nad njihovim zaposlenicima.

Osim izvjesne Maje, korumpiranog štakora i pijanca - kako su ih u svom izvješću nazvali privatni detektivi - na meti špijuna navodno su bili još neki ljudi iz T-HT-a. Uprava potvrdu nema, no zgrožena je samim činom špijunaže. 'Bio sam šokiran, konzultirao sam se s kolegicama i kolegama u firmi, nisam mogao vjerovati. Smatram da je to odvratno i apsolutno neprihvatljivo', kaže predsjednik Uprave THT-a Ivica Mudrinić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve ih zanima, žele ulagati Kakve će koristi imati Hrvatska od posjeta Kineza: Već su pali konkretni dogovori, evo i koji PR A1 Hrvatska A1 party dobrodošlice za pamćenje

Slična afera Deutsche Telekoma prodrmala je i prije godinu dana, no u THT-u tvrde da nisu imali nikakvih indicija. Interna istraga za sad je samo pokazala da za prisluškivanje nisu korištene njihove fiksne i mobilne linije. Potvrdi li se priča tražit će obeštećenje. 'Hrvatski Telekom kroz ovo je oštećen. Deutsche Telekom većinski je vlasnik s 51%. Međutim mi imamo brojne druge dioničare i zaštitit ćemo njihove interese i interese zaposlenika u tvrtci i hrvatske javnosti također', dodaje Mudrinić.

A tko su špijuni i za čije svrhe, najbolje zna Siniša Patačko koji je kao privatni istražitelj obavio na stotine takvih poslova. 'Prirodno je da se vlasnik neke tvrtke želi zaštititi. Znači ako je to tvrtka koja godišnje okreće milijarde i milijarde, naravno da mu je u interesu da novac ne curi sa strane', objašnjava Patačko.

No, problem nastaje, upozoravaju u sindikatu, kad poslodavci postanu istražitelji iz samo sebi znanih razloga. S današnjom tehnologijom nemoguće je doznati tko vas i u kojem trenutku prisluškuje. A detektiva može izigravati svatko - prislušni uređaji legalno se prodaju i to za svega 100-tinjak eura.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene