Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi u središnjicu DT-a

Mudrinić dao ostavku na mjesto šefa HT-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Mudrinić odlazi u Deutsche Telekom, na mjesto predsjednika Uprave HT-a imenovan Davor Tomašković.

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora HT-a, Ivica Mudrinić dao je ostavku na mjesto predsjednika Uprave, kako bi prihvatio poziciju višeg potpredsjednika u Deutsche Telekomu zaduženog za stratešku potporu članu Uprave DT Europe i tehnologije i Upravi DT-a u Bonnu.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

Nadzorni odbor na njegovo je mjesto imenovao Davora Tomaškovića, koji će dužnosti predsjednika Uprave HT-a preuzeti 1. siječnja 2014. godine s mandatom od četiri godine.

Zahvala na povjerenju

"Zahvaljujem svim kolegama i zaposlenicima Hrvatskog Telekoma na svemu što smo zajedno napravili u ovih petnaest godina, kao i dioničarima kompanije koji su mi kontinuirano ukazivali povjerenje. Drago mi je da smo u proteklom razdoblju uspjeli izgraditi modernu komunikacijsku infrastrukturu koja podiže Hrvatsku na globalnoj ljestvici konkurentnosti i na kojoj počiva ukupno gospodarstvo naše zemlje. Svi zajedno na to stvarno možemo biti ponosni.

Ivica Mudrinić nakon 15 godina odlazi s čela HT-a

Siguran sam da će pod vodstvom Davora Tomaškovića, kojem želim ponovnu toplu dobrodošlicu u našu kompaniju, HT i dalje ostvarivati uspjehe koji su mu donijeli posebno mjesto, kako na domaćoj poslovnoj sceni i ICT industriji, tako i u DT grupi", rekao je Mudrinić.

Ključan pokretač hrvatskog gospodarstva

Budući predsjednik Uprave HT-a izrazio je zadovoljstvo pridruživanjem uspješnom timu HT-a. "Iznimno me veseli što se pridružujem timu jedne od najuspješnijih i najuglednijih hrvatskih kompanija. Pred nama je mnoštvo izazova jer industrija prolazi kroz značajne promjene koje u najkraćem roku zahtijevaju što efikasniju prilagodbu poslovanja.

Siguran sam da ćemo na ove izazove znati odgovoriti, ostvariti dobre poslovne rezultate i nastaviti graditi uspješnu budućnost HT-a, kompanije koja je jedan od ključnih pokretača hrvatskog gospodarstva", rekao je Tomašković.

Predsjednik Nadzornog odbora Mark Klein Mudriniću je zahvalio na 15 godina provedenih na čelu HT-a te njegov prelazak u središnjicu korporacije nazvao pravim dokazom da se njegov doprinos korporaciji cijeni. Poručio je i kako vjeruje da je Tomašković najbolja moguća zamjena za Mudrinića.

Na vodećim pozicijama mnogih uglednih domaćih kompanija

Davor Tomašković rođen je 1969. godine u Vinkovcima. Diplomirao je 1994. godine elektrotehniku na Sveučilištu u Zagrebu. MBA diplomu je na prestižnom milanskom Bocconiju stekao summa cum laude 1997. godine. Više od desetljeća Tomašković je na vodećim pozicijama u nekim od najuglednijih hrvatskih kompanija.

Nakon stjecanja diplome karijeru je započeo u Ministarstvu znanosti i tehnologije, implementirajući prvu akademsku internetsku mrežu. Po završetku MBA-a u Milanu odlazi u Austriju i karijeru nastavlja u konzultantskoj kući McKinsey&Company.

Tomašković se 2002. godine vraća u Hrvatsku na poziciju direktora strategije i razvoja Hrvatskog Telekoma.

Dužnost predsjednika Uprave Tiska, vodeće hrvatske distribucijske kompanije, preuzima 2004. godine. Nakon uspješnog provođenja zahtjevnog procesa restrukturiranja Tiska, dolazi na mjesto predsjednika Uprave TDR-a, regionalnog lidera u duhanskoj industriji, gdje je proveo zadnjih sedam godina.

Pod njegovim vodstvom, TDR je tijekom politički i gospodarski dinamičnog i izazovnog razdoblja zadržao lidersku poziciju u Hrvatskoj i značajno se proširio regionalno i na daleka tržišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene