Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovijest medicinske sestre:

'Vatrogasac Lučić mi je rekao da su POMOĆ ČEKALI 5 SATI'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici za stradavanje 12 vatrogasaca u Kornatskoj tragediji 2007., svjedoče vozači Hitne pomoći, liječnici i medicinske sestre.

Medicinska sestra Gordana Babić je svjedočila da ju je  vatrogasac Lučić,pitao jesu li u Splitu, te rekao.

Pročitajte i ovo Roditelji Madeleine McCann ključni svjedok Novi pomak u slučaju Maddie McCann: Bivši prijatelj osumnjičenog svjedočit će protiv njega Slika nije dostupna Svjedočenje vještaka Novi detalji kornatske tragedije: Vatrogasci za bijeg imali 7 do 10 sekundi, moguće da su gorjeli dva puta

'Pet sati je bilo potrebno da nam stigne pomoć', ispričala je medicinska sestra Babić u nastavku suđenja za Kornatsku tragediju.

Dr. Tereza Tičić je ispričala kako su u zadarskoj Zračnoj luci Zemunik sami odabrali pacijente za prijevoz do kirurgije, prvo su preuzeli vatrogasca Tomislava Crvelina, a drugog Ante Jurićevog Mikulina su prevezli iz Sukošana.

'Cijelo tijelo im je bilo opečeno, tako da nije bilo dosta medicinskog materijala, a koža im je bila tamno smeđa', ispričala je svjedokinja.

Medicinska sestra Tereza Dukić je ispričala kako su vatrogasci govorili da su žedni i da ne znaju točno što se dogodilo, a Tomislav Crvelin joj je rekao da ga ne boli. Ispričala je kako je Crvelin bio skoro cijeli opečen, a na sebi je imao samo ostatke donjeg rublja, dok je Jurićev Mikulin imao tek ostatke odjeće, a koža im je bila tvrda, zategnuta i tamna.

Vozač drugog tima Hitne pomoći Lucano Petrić je ispričao kako su i oni išli u zračnu luku Zemunik, gdje su ih čekali pacijenti na nosilima. Nisu znali kuda idu, pa ih je vojska upućivala. Pacijent kojeg je preuzeo u Sukošanu imao je na sebi čitavu košulju, a koža je bila pečena toliko da nije znao gdje bi ga uhvatio rukom, pa su to radili pomoću plahti, ispričao je svjedok.

Svjedok Marinko Brala, vozač Hitne pomoći, zauvijek će pamtiti dan Kornatske tragedije, jer upravo mu je tog datuma i rođendan, ispričao je u nastavku suđenja vatrogasnom zapovjedniku Slavici za stradavanje 12 vatrogasaca na Kornatima.

>>Potresno svjedočenje kirurga: Taj užasni prizor se ne zaboravlja

Brala je ispričao kako je s medicinskom ekipom te večeri oko 20:20 sati stigao u zračnu luku Zemunik, a u helikopteru je vidio dva nosila na kojima su bile osobe. Nakon što su ih predali kirurzima, otišli su u Sukošan, gdje su ozlijeđeni vatrogasci prebačeni brodom. Tamo je vozač Hitne pomoći Marinko Brala razgovarao s jednim vatrogascem, a na pitanje kako su izgledali rekao je: 'Bolje da ne pričam kako su izgledali. Pitao sam ga mogu li mu pomoći, on je rekao da nema potrebe, a kad sam ga ja pitao što se dogodilo ništa nije odgovorio. Imao je tek krpicu odjeće na sebi', ispričao je svjedok Marinko Brala, vozač Hitne pomoći.

U tijeku su svjedočenja liječnika i medicinskih sestara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene