Obavijesti Video Pretražite Navigacija
13 od 25 vijećnika ZA

Mucalo imenovan za intendanta splitskog HNK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko Gradsko vijeće kasno večeras imenovalo je za novog intendanta Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Splitu pjevača i diplomiranog ekonomistu Duška Mucala (56), kojeg je na tu dužnost početkom ovog tjedna jednoglasno predložilo Kazališno vijeće.

Splitsko Gradsko vijeće kasno večeras imenovalo je za novog intendanta Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Splitu pjevača i diplomiranog ekonomistu Duška Mucala (56), kojeg je na tu dužnost početkom ovog tjedna jednoglasno predložilo Kazališno vijeće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kerum najavio U splitskom HNK prestaje teatar i počinje cirkus Slika nije dostupna Aristotelove drame? Mucalo: Ne bojte se cirkusa, ja sam ozbiljan čovjek

Za Mucala je glasovalo svih 13 nazočnih vijećnika od ukupno 25 koliko ih to tijelo ima. U prvoj izjavi po imenovanju Mucalo je rekao kako je iznenađen 'medijskom pompom' kojom je praćen njegov izbor za intendanta splitskog HNK-a. 'Nisam ulični pjevač, takvi nazivi mene potcjenjuju. Pustite me da radim godinu dana pa onda ocijenite jesam li diletant', rekao je Mucalo.

>> Kerum: Mucalo stvara mostove među ljudima

'Dovoljno sam ozbiljan'

Prije glasovanja o njegovom imenovanju za intendanta, Mucalo se obratio nazočnim vijećnicima rekavši da je očekivao žestoke reakcije nakon kandidature za intendanta ali, kako je naglasio, ne ovako žestoke. 'Ja sam dovoljno ozbiljan i znam kakva me odgovornost čeka', rekao je obećavši da će Split, s njim na čelu HNK, dobiti jedno od najprestižnijih kazališta u Hrvatskoj.

Najavio je da će se zauzimati da u splitskom HNK programa većinom bude hrvatski a da će se iz inozemstva uzimati djela koja korespondiraju s Hrvatskom. Primjedbe u medijima kako će s njim na čelu u splitskom HNK dominirati estrada i klaunovi nazvao je glupošću.

Rekao je i kako će se zauzimati za prevladavanje nesuglasica u splitskom HNK-u te. 'Dovest ću novi naraštaj gledatelja u HNK Split', istaknuo je dodavši kako mu je posebice važan odnos prema gledateljima te da će mu oni biti glavni kritičari.

'Imao najcjelovitiji program'

Kazao je kako su njega za intendanta izabrali Splićani koji su prije godinu dana na lokalnim izborima za gradonačelnika izabrali Željka Keruma, čija stranka u Gradskom vijeću ima većinu. 'Gradsko vijeće je izabralo Kazališno vijeće koje je mene predložilo, a Gradsko vijeće prihvatilo taj prijedlog, što znači da su me izabrali građani Splita', kazao je Mucalo.

Predsjednica Kazališnog vijeća Sanja Erceg-Vrekalo je, obraćajući se vijećnicima prije glasovanja, istaknula među ostalim kako je od svih deset kandidata na natječaju za intendanta Mucalo imao najcjelovitiji program.

Nije bilo HDZ-a, SDP-a i nezavisnih

Gradsko vijeće je izabralo Kazališno vijeće koje je mene predložilo, a Gradsko vijeće prihvatilo taj prijedlog, što znači da su me izabrali građani Splita Glasovanju nisu nazočili vijećnici HDZ, SDP-a i neovisni vijećnici koji su napustili sjednicu Gradskog vijeća nakon sporenja s predsjednicom tog tijela Nevenkom Bačić. U diskusiji o izboru direktorice Dječjeg Vrtića 'Marjan' nastala je polemika između vijećnika koji nisu iz Kerumove Hrvatske građanske stranke (HGS) i predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bačić koja im u uzavrelom ozračju nije dozvolila daljnje diskusije.

Uslijedio je petnaestosatni prekid sjednice a na nastavak ih se vratilo 13, među kojima je i HSP-ov vijećnik Luka Roguljić koji cijeli dan nije nazočio sjednici, što je bilo dovoljno za kvorum. Gradonačelnik Željko Kerum je u izjavi novinarima optužio vijećnike koji su napustili sjednicu da su 'iskonstruirali svađu s predsjednicom Gradskog vijeća'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene