Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikati nisu razlog

Mrsić: Uzimamo time-out, ne povlačimo zakon o radu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Mirando Mrsić obrazložio je kako Vlada nije povukla zakon o radu zbog straha od sindikata, već zbog "time-outa".

"Uzimamo jedan time out da sjednemo sa svima za stol i porazgovaramo o tome kakav trebamo Zakon o radu, treba li neke stvari u zakonu o radu promijeniti. Dakle, ne odustajemo od zakona o radu, ali shvaćamo da je potrebno još neke razgovore i pregovore oko zakona o radu napraviti", rekao je ministar Mirando Mrsić novinarki Nove TV Tatjani Krajač.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sindikati napustili pregovore Mrsić: Neću dati ostavku, ali to je dio političke borbe Slika nije dostupna Reagirao na prosvjede Mrsić: Vlada je spremna na dogovor o ZOR-u, ali ne i na ultimatume

Mrsić je dodao kako nema straha od sindikalnih prijetnji.

Dan prije najavljenog prosvjeda: Vlada povukla sporni Zakon o radu

"Ne, nismo se uplašili sindikalnih prijetnji, s obzirom da Zakon o radu treba ići u dva čitanja ona nije logično da ide prvo čitanje sada, a onda u siječnu slijedeće čitanje. Dakle želimo omogućiti da tkogod ima što reći o Zakonu o radu, može imati vremena da to i kaže. Nismo se uplašili niti sindikata niti prosvjeda, jer sasvim je jasno da zakon o radu trebamo donijeti, jer to je zakon koji povećava konkurentnost hrvatske, koji čuva radna mjesta i koji pomaže u otvaranju radnih mjesta u Hrvastkoj", rekao je Mrsić.

Sindikalne središnjice uputile su poziv na prosvjed u četvrtak s početkom u 9:30 sati ujutro na Trgu bana Jelačića, odakle će povorka krenuti prema Markovom trgu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene