Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sastanku s Milanovićem

Mrsić: Umirovljenici podržavaju put ulaska u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je nakon današnjeg sastanka umirovljeničkih udruga s premijerom Zoranom Milanovićem i njime kao resornim ministrom, kako su umirovljenici izrazili punu potporu Vladi RH na putu ulaska u EU.

'Umirovljeničke udruge podržavaju i referendum i ulazak u EU, shvaćajući da je EU put kojim treba ići', kazao je ministar Mrsić.

Cilj današnjeg sastanka, kako je istaknuo, bio je predstaviti probleme koje imaju umirovljenici posebno u svjetlu mirovinskog sustava i mirovina.

Obavijestili smo udruge umirovljenika kako će se ići s usklađenjem mirovina, izvijestio je ministar Mrsić dodavši kako očekuje da, kada dobiju statističke podatke o tome, u ožujku bude isplata te veće mirovine, uz zaostatke iz siječna i veljače.

Upitan o ulozi Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, Mrsić je ocijenio kako je to vijeće važno te da treba ga održati.

>>HBK: Na referendumu glasujte po savjesti

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neutemeljen DIP odbio prigovor HČSP-a Slika nije dostupna Hrvatski grb među otpadom Obavili referendum pa glasačke kutije bacili u smeće

Na tu će se temu, najavio je, sljedeći tjedan sastati sa udrugama umirovljenika.

'Naš je stav u da u tom Nacionalnom vijeću trebaju biti udruge umirovljenika, a ne političke stranke', naglasio je.

Ministar Mrsić je najavio i skoru objavu mjera protiv rada na crno.

'Brzo ćemo izići s mjerama koje će biti u sklopu financijskih sredstava koja će biti namjenjena za politiku zapošljavanja', rekao je Mrsić.

Upitan o tome hoće li nastaviti 'češljati rad' Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), Mrsić je kazao kako bi taj sustav trebao odgovarati trenutku i razvoju Hrvatske.

>>'Europska unija se zatvara'

'Činjenica je da je on ostao u okvirima od prijašnjih vremena. Želimo čiste račune te da se skine ljaga i teret nezakonitosti u samom zavodu zbog svih onih radnika koji tamo pošteno zarađuju svoju plaću', naglasio je. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene