Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi prijedlog zakona

Mrsić: Intervencija u kolektivne ugovore je ograničena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema prijedlogu zakona koji je Vlada donijela božićnice i regresi za ovu i iduću godinu neće se isplatiti državnim službenicima i namještenicima.

Vlada je donijela prijedlog zakona kojim se božićnice za ovu i iduću godinu te regres za iduću godinu neće isplatiti državnim službenicima i namještenicima, ali po novom i zaposlenima u javnim službama. Vlada je požurila sa zakonom koji im omogućava neisplatu, jer određena prava stoje i u granskim ugovorima o kojima još nije pregovarano.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dno ljestvice Milanović pokušao objasniti izjavu o Bugarima: "Mora netko biti zadnji" Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića

>> Milanović: Uz najbolju namjeru da uništimo Gredelj, nismo uspjeli

Uporište za to, rekao je ministar Mirando Mrsić, ima u odlukama Ustavnog suda, koji Vladi dopušta takvo ponašanje u kriznim uvjetima. 'U slučaju pogoršane gospodarske situacije moguće je intervenirati u kolektivne ugovore, s time da je ta intervencija ograničena', kazao je ministar Mrsić.

'Radije bi dali nego da ljudi prosvjeduju, ali u ovom trenutku toga nema. Ovo je kriterij koji se mora odnositi i na javna poduzeća, naročito monopole. Ako bude otpora tome, a bit će, pozivam na solidarnost. U ovom trenutku svi oni koji žive od proračuna ili su vezani za njega to trebaju shvatiti', kazao je premijer Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene