Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lički Tuđman

Mraović iz bolničke pidžame u zatvorsko odijelo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josu Mraovića zagrebačka policija krajem prošlog tjedna uhitila je u bolnici Sveti Duh i prebacila ga u zatvor u Remetincu na odsluženje dvogodišnje kazne.

Joso Mraović je brzo po dolasku u zatvor zbog zdravstvenog stanja prebačen u Bolnicu za osobe lišene slobode, piše Novi list. Mraovićev odvjetnik Zvonimir Hodak rekao je kako je njegov klijent u teškom zdravstvenom stanju te da ima svu dokumentaciju koja upućuje da je operacijski zahvat nužan. Mraović je već neko vrijeme ležao u bolnici i zbog toga odbijao otići u zatvor na služenje kazne, no prošli tjedan Županijski sud u Gospiću naložio je zagrebačkoj policiji privođenje u Remetinec.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Mraović novinarima bacio kosti 'da se imaju oko čega klati' Slika nije dostupna 'Lički Tuđman' prijeti novinarima

Novi list piše kako je Joso Mraović tako doslovno iz bolničke pidžame prebačen u zatvorsku odjeću. No, izgleda da mu je zdravlje zaista ugroženo jer je u roku 48 sati prebačen u zatvorsku bolnicu. Odvjetnik Hodak tvrdi da su njegovom klijentu ugrožena ljudska prava i zbog toga namjerava poslati pismo ministru pravosuđa Ivanu Šimonoviću.

>> Silovanje prstom u anus: Mraović na Vrhovnom sudu

Podsjetimo, 2005. godine Mraović je uhićen pod sumnjom da je silovao američku košarkašicu Illishu Jarret, koja je u to vrijeme igrala u Gospiću. Na prvom suđenju sudac Branko Milanović oslobodio je Mraovića, izjednačivši stavljanje prsta u anus s rukovanjem. Vrhovni sud tu je odluku srušio i Mraoviča kaznu s tri godine zatvora. Na kraju je presuda na Vrhovnom sudu smanjena na dvije godine zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene