Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bespravni objekti

Mrak Taritaš: Rušenja kreću idući tjedan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš nakavila je danas da idući tjedan počinju rušenja bespravno sagrađenih objekata.

Bilo je najavljeno da svi koji do 31. prosinca nisu predali zahtjev za legalizacijom, a imaju rješenje o rušenju, od veljače mogu očekivati bagere. Resorna ministrica poručila je tada kako će rušenje ići bez obzira na to koliko će dugo trajati i koliko će stajati.

Pročitajte i ovo Gužve zbog uzimanja uzoraka na hripavac Najveća zaraza od 1980. Mrak Taritaš upozorava da imamo ozbiljnu epidemiju hripavca: "Umjesto testova trebali smo kupiti cjepivo" Slika nije dostupna 822.335 zahtjeva OVDJE pratite proces legalizacije u Hrvatskoj

>> Obračun s bespravnom gradnjom: Rušit će se koliko god treba, bez obzira na cijenu

Zahtjev nije podnijelo gotovo 17 tisuća građana. Bageri, dakle, kreću. Prvo će rušiti zgrade koje se ne koriste, zatim koje se povremeno koriste i na kraju one u kojima netko živi.

Problem će, pak, biti kuće u kojima žive socijalno ugroženi slučajevi. 'Ne znam uopće koliko je ljudi u kojem području tako da moramo to malo vidjeti', rekla je nedavno ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. 'Ja ću upoznati sve relevantne ministre s tom problematikom i tu ćemo morati svi zajedno participirati u tom dijelu', dodala je tada ministrica Mrak Taritaš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene