Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada odbila izmjene zakona

Mrak Taritaš apelira da se regulira vožnja električnim romobilima: ''Napravite izmjene dok se nešto ozbiljno ne dogodi''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kluba zastupnika GLAS-a Anka Mrak Taritaš ponovno je u četvrtak apelirala na Vladu da izmjenama Zakona o sigurnosti prometa hitno regulira vožnju električnim romobilima kako bi se prevenirale eventualne prometne nesreće.

''Napravite izmjene zakona što hitnije, dok se nešto ozbiljno ne dogodi'', istaknula je Anka Mrak Taritaš na konferenciji za novinare u Saboru nakon što je Vlada odbila zakonske izmjene kojima je GLAS predložio regulaciju vožnje električnim romobilima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Igra se proračunom'' Mrak-Taritaš optužila Bandića da je zadužio građane: ''Njegova zaduženja otplaćivat će naša djeca i unuci'' Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr) SLUŽBENO POTVRĐENO GLAS podržao Milanovića, on poručio: "Moramo biti zajedno jer Hrvatska je u kandžama HDZ-a"

Uoči današnje saborske rasprave o zakonskom prijedlogu GLAS-a, Mrak Taritaš je pojasnila da su predložili da vozači romobila, koje se zakonski još uvijek tretira kao pješake, nose reflektirajuće prsluke i kacige i prikladno osvijetle romobile.

Klub zastupnika GLAS-a predložio je da se kretanje električnih romobila ograniči na područja kojima se mogu kretati biciklisti.

Zastupnica GLAS-a Nada Turina Đurić požalila se da je njihov prijedlog saborski Odbor za pomorstvo, promet i infrastrukturu danas odbio s pet glasova "protiv" iako su predložili konkretna i uravnotežena rješenja za sve zainteresirane sudionike u prometu.

"Nedopustivo je da u jednoj pravnoj državi u 21. stoljeću vožnja tisuća romobilista nije regulirana, a rizici su veliki", poručila je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene