Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treba nešto učiniti'

Mrak Taritaš: Oko monetizacije autocesta dogovorit će se SDP i HNS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš rekla je danas da je monetizacija autocesta tema oko koje će se dogovoriti dva koalicijska partnera, SDP i HNS, a autoceste nitko neće odnijeti, niti se one prodaju.

Koalicijski partneri, SDP i HNS, će se oko svega dogovoriti, a sada je prilika reći kako autoceste nitko neće odnijeti, niti se one prodaju, rekla je Mrak Taritaš novinarima nakon konferencije za novinare vezane uz tijek obnove poplavljenih kuća i javnih zgrada. Podsjetila da su danas već dva pravca u koncesiji - Istarski ipsilon i pravac od Krapine do Macelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Hrvatski građani PROTIV privatizacije autocesta: 'Ne, hvala! To smo mi gradili!' Slika nije dostupna Josipović: To je potez iz nužde Stručnjaci o autocestama u koncesiji: 'Privatnog koncesionara zanima samo profit'

Mrak Taritaš je upozorila da Hrvatska još nije otplatila autoceste, vremensko razdoblje njihove otplate je dugo, pa s autocestama nešto treba učiniti. "Taj model (monetizacije) ili neki drugi predložit će resorno ministarstvo", kazala je Mrak Taritaš.

Pusić: Ako je većina javnosti protiv monetizacije, to treba poštovati

Upitana je li predsjednik Republike Ivo Josipović svojim pismom predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki zaobišao Vladu, Mrak Taritaš odgovorila je kako je najjednostavnije funkcionirati uobičajenim načinom. "Treba poštivati procedure i tijek i onda je to najjednostavnije i najlakše za raditi", kazala je.

Predsjednik Josipović uputio je, kako navodi Jutarnji list, službeno pismo Leki u kojem upozorava na sve težu političku i društvenu situaciju u zemlji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene