Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se nudi turistima

Može li turistička sezona u Hrvatskoj trajati cijelu godinu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turisti na Jadranu možda više neće moći uživati u vrućim danima i toplom moru, no u listopadu im se pruža aktivni odmor - planinarenje, vožnja biciklom i uživanje u slasnim obrocima.

Toplo vrijeme produženog vikenda ovi su domaći gosti odlučili provesti u moru, a nakon kupanja nema ničeg ljepšeg od ćakule uz plažu. Sunce,more i mir dovoljan su razlog za odmor listopadskim gostima.

Pročitajte i ovo Dina Ćevid - 4 A tek je počelo Padaju rekordi, nema straha za sezonu: Najnovije brojke jačaju optimizam Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo"

Nekim turistima upravo je to dovoljno. 'Nama ne treba puno, mir, šetnja i more', kažu nam turisti iz Velike Britanije.

No, mlađi turisti ipak traže više sadržaja, te često dolaze u Opatiju zbog bogate ponude i izvan sezone. 'Prošle godine bili smo na festivalu čokolade, navratimo češće, kad su neke turističke manifestacije, to nam je super', kažu turisti iz Slovenije. A zadovoljni su i turisti iz Južne Afrike. 'Ponuda je dobra, od ukusne autohtone hrane do sportskih aktivnosti poput surfanja na dasci, dobro je', rekli su.

>> Turisti dnevno potroše više od 300 kuna!

No, još smo daleko od toga da sezonu produžimo na cijelu godinu. 'Biti kreativniji , biti precizniji u pozicioniranju, staviti glave lokalne prije svega skupa', kaže ministar Veljko Ostojić.

Jedna od nedovoljno iskorištenih ideja je spoj morskog i kontinentalnog turizma.

Aktivni odmor je ono što traže moderni jesenski gosti. Treba im ponuditi raznolike programe i spoj rekreacije i dobre hrane pa bi sezona mogla zaista potrajati gotovo cijelu godinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene